Libya limanları kapattı

Güncelleme Tarihi:

Libya limanları kapattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2011 16:13

Libya'daki Türkleri geri getirmek amacıyla yola çıkan feribotların varmasına saatler kala, Libya'nın limanlarını kapattığı bildirildi. Bu arada Libya'nın doğusundaki Tobruk şehrindeki askerlerin de artık Devlet Başkanı Muammer Kaddafi'yi desteklemediklerini söyledikleri belirtildi.

Haberin Devamı

 

İŞTE TÜRK İŞÇİLERİN SIĞINDIĞI O HANGAR / FOTO GALERİ

Reuters ajansının, taşımacılık kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Libya'nın Akdeniz kıyısındaki Bingazi, Trablus ve Misurata limanlarında faaliyetlerin durdurulduğu belirtildi.

İtalyan taşımacılık şirketi Tarros Spa'nın direktörü John Bader, Reuters'a yaptığı açıklamada, "İtalya'daki hat yöneticimiz, Trablus, Bingazi ve Misurata limanlarının hepsinin bu sabah itibariyle kapatıldığını söyledi" dedi. 

Reuters'ın limanlarla ilgili iddiası, resmi ya da başka kaynaklarca henüz doğrulanmadı. Limanların kapatılmış olması durumunda bunun, Libya'daki Türklerin tahliye edilmesi sürecini nasıl etkileyeceği de bilinmiyor.

TAHLİYE ÇABALARI HIZLANDI, TÜRKLER ZOR DURUMDA

Türkiye, vatandaşlarının tahliyesi için Bingazi'ye dün "Orhan Gazi-1” ve “Osman Gazi-1" feribotlarını göndermişti. Denizhaber.com.tr'nin haberine göre, gemiler TSİ 20:00 sularında Bingazi limanına varmayı planlıyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait “Gelibolu” fırkateyni de feribotlara eşlik ediyor.

Haberin Devamı

Tahliye çalışmalarını hızlandırmak isteyen Türkiye'nin ayrıca Fethiye-Derne arasında ring seferi yapacak iki yolcu gemisi daha göndereceği bildirildi.  Dışişleri Bakanlığı, Libya'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi için donanmaya ait bir feribotun da yola çıktığını, 1500 yolcu kapasiteli askeri feribotun Perşembe günü öğleden sonra Libya'ya ulaşacağını duyurdu.

Libya'da yaklaşık 25 bin Türk bulunuyor. Libya'da tahliye edilmeyi bekleyen Türkler, Bingazi yakınlarındaki bir hangarda bekliyor.

Türklerin yeme, içme ve yatma yerlerinde problem olduğu için eziyet çektikleri ifade edildi. Anadolu Ajansı bugün öğleden sonra Türklerin kaldığı yerlerden ilk görüntüleri abonelerine servis etti.

 

Libya limanları kapattı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!