Liberya'da beş yeni Ebola vakası tespit edildi

Güncelleme Tarihi:

Liberyada beş yeni Ebola vakası tespit edildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2015 01:37

Ebola salgınının 9 Mayıs'ta sona erdiği ilan edilen Liberya'da beş yeni vaka tespit edildi.

Haberin Devamı

Liberya Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Francis Kateh yaptığı açıklamada, belirlenen beş yeni vakayla, ölümcül hastalığa yakalananların sayısının yediye yükseldiğini kaydetti.

Yedi vakadan dördünün stabil durumda olduğunu ve tedaviye cevap verdiğini, diğer üç vaka için ise laboratuvar sonuçlarının beklendiğini kaydeden Kateh, "Yeni vakalar, Liberya'yı yeniden Ebola ülkesi yaptı" dedi.

"Hastalığın insan dışında farklı bir kaynaktan gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyoruz" diyen Kateh, yeniden ortaya çıkan salgının, hastaların hayvanlarla temasından kaynaklanabileceğine işaret etti. Kateh, Liberya'da halen gözlem altında tutulan 120 gönüllü hastanın 14'ünün "yüksek riskli" grupta yer aldığını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri, 9 Mayıs'ta Liberya'nın, Ebola virüsünün azami geçiş süresinin iki katı olan 42 günlük süreyi vaka olmadan atlattığını belirtmiş ve ülkede salgının sona erdiğini duyurmuştu. Ardından 29 Haziran'da başkent Monrovia dışındaki bir bölgede hastalık yeniden tespit edilmişti.

Haberin Devamı

Örgütün verilerine göre, üç Batı Afrika ülkesi Liberya, Sierra Leone ve Gine'de yaklaşık 27 bin 443 kişide Ebola virüsü tespit edildi ve salgından 11 bin 207 kişi öldü. Ebola salgınından en ağır etkilenen Liberya'da 10 bin 66 vaka görüldü ve bu vakaların 4 bin 816'sı ölümle sonuçlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!