Liberation’a pompalı saldırı

Güncelleme Tarihi:

Liberation’a pompalı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2013 01:18

Fransa’nın başkenti Paris, dün silahlı saldırılara hedef oldu. Liberation gazetesine pompalı silahla giren bir saldırgan bir fotoğrafçıyı ağır yaraladı. Yarım saat sonra ise bir bankanın önünde rastgele ateş açıldı.

Haberin Devamı

FRANSA’nın en önemli gazetelerinden sol eğilimli Liberation’a güpegündüz silahlı saldırı düzenlendi. Gazetenin Paris’teki ‘Liberation’un sokağı’ olarak da bilinen ünlü Beranger sokaktaki binasına yerel saatle 10.15 sularında giren bir saldırgan, gazetenin girişini kana buladı. 27 yaşındaki bir foto muhabirine pompalı tüfeğiyle iki el ateş açan saldırgan, hızla olay yerinden uzaklaştı. Boğazından yaralanan fotoğrafçının durumunun ağır olduğu bildirildi.
Psikolojik destek: Liberation Haber Müdürü Fabrice Russelot, kimliği belirsiz bir kişinin gazetenin uzun girişinin ucundaki danışmaya yaklaştıktan sonra elindeki pompalı av silahı ile ateş açmaya başladığını söyledi. Russelot, gazetecilere ortak bir açıklama yaptıktan sonra bir ‘psikolojik destek hücresi’ kurulacağını açıkladı. Fransa’da basın ilk kez böyle bir saldırıya maruz kalıyor.
İkinci saldırı: Liberation gazetesine sabah saatlerinde gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından bir diğer saldırı da şehrin finans merkezi La Defense’da yaşandı. 40 yaşlarında olduğu belirtilen bir kişi, Societe Generale Bankası önünde rast gele ateş açtı. Saldırganın bir taksiciyi rehin alarak Paris’in önemli turizm merkesi Champs Elysee caddesine geldiği kaydedildi. Saldırganın metro ile kaçtığı iddia edildi. İki olay arasında bağlantı bulunup bulunmadığı açıklık kazanmadı. Paris’te alarm verilirken polis saldırgan(lar)ın peşine düştü.

Haberin Devamı

Kurşun geçirmez yelekle geldi

Hürriyet’e konuşan Liberation çalışanları, saldırganın akli dengesi bozuk bir kişiye benzediğini söylediler. Kırklı yaşlarındaki saldırgan, binaya üzerinde “US army” (ABD ordusu) yazan kurşun geçirmez yelek ve yeşil palto ile gelip ilk gördüğü kişiyi vurdu. Liberation, Fransa’da bir hafta içinde saldırıya uğrayan ikinci medya kuruluşu oldu. Cuma günü bir saldırgan BFM TV’ye giderek iki gazeteciyi tehdit etmişti. İki olayın kamera kayıtlarını inceleyen polis, iki olayın faillerinin benzerlikleri bulunduğunu bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!