Libby'ye af çıktı

Güncelleme Tarihi:

Libbyye af çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 13:35

ABD Başkanı George W.Bush, bir gizli ajanın kimliğinin basına sızdırılması skandalında yalan ifade vermekten 2,5 yıl hapis cezasına mahkum edilen eski kıdemli Beyaz Saray yetkilisi Lewis Libby'nin hapis cezasını affetti.

Bush, açıklamasında, jürinin kararına saygı duyduğunu,ancak Başkan Yardımcısı Dick Cheney'nin eskibaşdanışmanı Libby için verilen hapis cezasının çokağır olduğu kanaatine vardığı için af kararınıaldığını belirtti.
Başkan Bush, ağır bir para cezasına da çarptırılan veişini, şöhretini kaybeden Libby'nin yeteri kadar ağırbir bedel ödediği görüşünü savundu.

Hakkındaki hapis kararı Bush tarafından affedilenLibby, buna karşılık kendisine verilen 250 bindolarlık para cezasını ödeyecek.

Bush'un af kararı, ABD'yi böldü. Cumhuriyetçi Partiliçevreler, Libby'nin hapis cezasının kaldırılmasınımemnuniyetle karşılarken Demokratlar, Başkan'ınkararına büyük tepki gösterdi.

Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi,Bush'un af kararının, suç işlemeye prim verdiğinisöyledi.
Demokrat Partili iddialı başkan adaylarından senatörBarack Obama da ABD'de "Libby gibileri hakkındakicezaları affeden zihniyetin değiştirilmesigerektiğini" kaydetti.

Libby davasının savcısı Patrick Fitzgerald da Bush'undeğerlendirmesine katılmadığını ve Cheney'nin eskibaşdanışmanı hakkında yasaların öngördüğü cezanınverilmiş olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!