Le Pen’in partisi isim mi değiştiriyor?

Güncelleme Tarihi:

Le Pen’in partisi isim mi değiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 10:49

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden Marine Le Pen’in partisi Ulusal Cephe’nin (FN) ismi dahil çok sayıda değişikliğe gidileceğini açıklamasından sonra parti içindeki bir grup yönetici ‘Yurtseverler’ ismiyle bir dernek kuracaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

FN Başkan Yardımcısı ve Avrupa Parlamentosu (AP) Üyesi Florian Philippot, L’Opinion gazetesine yaptığı açıklamada ‘Yurtseverler’ adını verdikleri derneğin önümüzdeki günlerde resmen kurulacağını belirtti. Derneğin bir akım veya yeni bir parti olmayacağını kaydeden Philippot,
“Yurtseverler, Marine Le Pen’in cumhurbaşkanı seçimi ikinci turunun ardından yaptığı, partide köklü değişim çağrısını savunacak ve yeni bir siyasi güç yaratmayı hedefleyecek” dedi.
Derneğin başkanlığını kendisinin yürüteceğini açıklayan Philippot, “Yurtseverler”in amacının Fransa siyasetinde geniş katılımlı ve kapsayıcı bir zemin yaratmak olduğunu kaydetti. Yurtseverler’in yönetiminde AP milletvekili Sophie Montel ve oyuncu Franck de Lapersonne’nin de yer alacağı bildirildi. Yurtseverler Derneğinin kuruluşunun, Le Pen’in parti başkanlığından istifa etmesi olasılığına karşı parti liderliğine talip olmak için bir hazırlık olabileceği de değerlendiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!