Le Pen’den sonra AB bile çökebilir

Güncelleme Tarihi:

Le Pen’den sonra AB bile çökebilir
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 12:27

Fransa’nın yurt dışındaki büyükelçileri arasında Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen’e itirazlar artıyor. Fransa’nın Tokyo’daki Büyükelçisi Thierry Dana’nın ardından bu kez Washington’daki Büyükelçi Gerard Araud, Le Pen’in seçilmesinin ülke için “tam bir felaket olacağı” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

WASHINGTON Post gazetesine mülakat veren Büyükelçi Gerard Araud, “Le Pen’in Cumhurbaşkanı seçilmesi ülke için tam bir felaket olur. Eğer Marine Le Pen, Fransa’yı euro para biriminden ve AB üyeliğinden çekerse AB çöker. Fransa olmadan da AB olmaz. “dedi. 

Fransa’nın Japonya’daki Büyükelçisi Thierry Dana, önceki gün Le Monde gazetesine yazdığı makalede cumhurbaşkanlığı seçimini Marine Le Pen’in kazanması halinde görevi bırakacağını açıklamıştı.

ANKETLERDE LE PEN ÖNDE

Büyükelçinin bu çıkışı Fransız kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, hükümet Japonya’daki diplomatına tepki göstermişti. Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault’nun Tokya’daki Büyükelçiye gönderdiği telgrafta, “Büyükelçilerin, tarafsız olması gerektiğini hatırlattığı” Fransız basınında yer almıştı. Hükümet Sözcüsü Stephane Le Foll da “Bu tür bir açıklama yapmak bir büyükelçinin rolü değil” diyerek tepkisini dile getirmişti.
Son anketler, Le Pen’in nisan ayında düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunu önde bitireceğini ortaya koyuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!