Lavrov, BuÅŸehr'deki gecikmeye açıklık getirdi

Güncelleme Tarihi:

Lavrov, Buşehrdeki gecikmeye açıklık getirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2009 17:35

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran'ın Buşehr kentinde Rusya tarafından inşa edilen ilk nükleer santral inşaatındaki gecikmenin, Tahran'ın nükleer programıyla ilgili uluslararası alanda yürütülen süreçle bir ilintisinin bulunmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Lavrov, Rus haber ajansı RİA Novosti'ye yaptığı açıklamada, "İran'ın nükleer programıyla ilgili devam eden uluslararası görüşmelerle Buşehr kentindeki nükleer santralin inşaatındaki gecikme arasında bir ilişki yok" ifadesini kullandı.

Gecikmenin siyasi nedenlerden kaynaklanmadığını kaydeden Lavrov, sorunun teknik nedenlerden kaynaklandığını ve bu teknik sorunların da giderilmeye çalışıldığını belirtti.Â

Rusya Enerji Bakanı Sergey Şmatko da yaptığı açıklamada, "Bu yıl sonuna kadar önemli sonuçlar bekliyoruz ancak nükleer santral faaliyete girmeyecek. Ancak Rusya'nın İran'a yönelik taahhütlerine bağlı olduğunu da vurgulamak isterim" dedi.

Rus yetkililer, dün yaptıkları açıklamada, Buşehr kentindeki nükleer santral inşaatının daha önce açıklandığı gibi bu yıl sonunda tamamlanamayacağını kaydetmişlerdi.

Haberin Devamı

İranlı yetkililer de Rusya'nın ertelemenin teknik nedenlerden kaynaklandığı açıklamasını inandırıcı bulmayarak, Moskova'ya, Tahran'ı batıyla ilişkilerinde koz olarak kullanma suçlamasında bulunmuşlardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!