'Lanetli' gemi Türkiye'ye de uÄŸramış

Güncelleme Tarihi:

Lanetli gemi Türkiyeye de uğramış
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 15:02

"Lanetli" lüks seyahat gemisi Boudicca'nın başını yine virüslerle dertte. Geçtiğimiz aylarda üç yolcusu virüslerden hastalanarak ölen gemide bu kez de yüzlerce kişi hastalandı. Türkiye'ye uğrayan tur gemisi İngiltere'ye dönmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE 'LANETLÄ° GEMÄ°' BOUDICCA / FOTO GALERÄ°

Norveç merkezli Fred Olsen firmasına ait bin 66 yolculu Boudicca isimli lüks geminin, yolcularının yaklaşık üçte ikisinin kış kusma hastalığına yakalandı.  Â

Gemi, Türkiye ve Doğu Akdeniz'e toplam üç hafta sürecek bir tura çıkmıştı ancak üç gün sürecek detaylı bir temizlik işleminden geçirilmek üzere seyahati iki gün erken tamamladı. Türkiye'de İzmir limanına da uğrayan gemi Malta ve Lizbon'da durmadan Liverpool'a dönüş yaptı.

Gemideki yüzlerce yolcunun norovirüse yakalanarak hastalandığı bildirildi. Lüks seyahat gemisinin bir yıl içerisindeki son üç seferinde toplam 519 yolcu aynı virüsten hastalanırken, üç kişi de hayatını kaybetmişti.

Geçen ay da Southampton'dan yola çıkarak benzer bir rota izleyen aynı gemideki yolcular da bu virüse yakalanmıştı.

Haberin Devamı

BBC Türkçe servisinin haberine göre, Fred Olsen firmasının bir yetkilisi ise, "İngiltere'deki ilgili kuruluşların gemideki sıhhi koşullar hakkında kendilerine tam onay verdiğini" söyledi.

Yetkili, "mide ve bağırsakları etkileyen virüsün giderilmesi için gemide makul her türlü önlemin alındığını" da sözlerine ekledi.

Bulaşıcı bir hastalık olan kış kusma hastalığı, norovirüs adı verilen bir virüs aracılığıyla kişiden kişiye geçebiliyor. Belirtileri ishal, mide bulantısı, kusma ve ağrı olan hastalık, genelikle yiyecek ve su ile bulaşıyor. Çoğu vaka bir iki günde iyileşiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!