Lagendicjk: Hükümet orduya direndiği için ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Lagendicjk: Hükümet orduya direndiği için ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2007 13:48

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Joost Lagendijk, “AKP’nin zaferi, Avrupa ve Türkiye için iyi haber” dedi. Lagendijk, Kürt milletvekillerinin parlamentoya girmesini çok olumlu karşıladığını belirtirken de “Bu, Kürt sorununa daha kolay bir biçimde siyasi bir çözüm bulunmasına katkıda bulunacak önemli bir olaydır” ifadesini kullandı.

Joost Lagendijk, AKP’nin seçim zaferinin “başarılı ekonomik politikaları ve demokratik reformlarını sürdürmeye imkan verdiği" için Türkiye için iyi haber olduğunu söyledi.

HÜKÜMETİN ORDU'YA DİRENDİĞİ İÇİN ÖDÜLLENDİRİLDİ

Zaferin ayrıca Partinin 2003-2004 döneminde yürüttüğü “güçlü Avrupa yanlısı politikalarına dönüş yapması şartıyla de Avrupa için iyi haber olacağı”nı da söyleyen Lagendijk şöyle devam etti:

“AKP’ye verilen güçlü destek, Türk halkının ordunun siyasi alana müdahalesine açık bir yanıtıdır. Bu eylem, Türk vatandaşlarınca olumlu karşılanmadı ve AKP’yi orduya direndiği için ödüllendirdiler.”

Yeni parlamentonun Cumhurbaşkanı seçmesi gerekeceğine dikkat çeken Lagendijk, “AKP’nin, Türk toplumundaki gerilimlerin giderilmesine yardımcı olmak amacıyla ihtiyatlı davranacağını ve aday konusunda uzlaşmaya istekli olacağını umuyorum. Seçim başarısı, AKP’nin laikliğe olan taahhüdü konusunda kuşkuları ve kaygıları olan insanların yanıldıklarını ispatlama fırsatını oluşturuyor” dedi.

“Kürt bağımsız adaylarının seçilmesini çok olumlu karşılıyorum” diyen Lagendijk, Kürt milletvekillerinin parlamentoda grup oluşturabileceğini belirterek “Bu, Kürt sorununa daha kolay bir biçimde siyasi bir çözüm bulunmasına katkıda bulunacak önemli bir olaydır” ifadesini kullandı.(ANKA)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!