Ladin'i bu kadar önemsemeyin

Güncelleme Tarihi:

Ladini bu kadar önemsemeyin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2001 02:04

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, terörizme karşı verilen mücadelede Pakistan, Türkiye ve dünya koalisyonunun birlik içinde olduğunu belirterek, ‘‘Gururla söyleyebilirim ki, Afganistan konusunda Pakistan ve Türkiye, ortak bir vizyonu paylaşmaktadır. Diğer uluslararası ve bölgesel sorunlar konusunda da aynı vizyona sahiptir’’ dedi.

Müşerref, Usame bin Ladin'in Pakistan'a geçtiği ve kendisine karşı darbe hazırlığında olduğu iddiaları konusunda ‘‘Pakistan'da olduğunu sanmıyorum. Kimlerin gelip gittiğini biliyoruz. Ladin'i o kadar önemli bir kişi haline getirmeyin. Bu tür şeyleri (darbe) yapabilecek kadar güçlü olduğunu düşünmeyelim’’' dedi.

TALİBAN BİZİM İÇİN TEHDİT DEĞİL

Müşerref
bazı generallerin darbe yapacağı söylentileri için ise ‘‘Öyle bir şey olsaydı ben ayrılmazdım’’ dedi.

Bir soru üzerine, ‘Taliban, iç politikamız açısından tehdit değil‘ diyen Müşerref, ‘Onların kendi görüşleri var. Bunları kendilerine saklarlarsa, Pakistan için bir tehdit oluşturmazlar’’ diye konuştu.

Müşerref, asıl tartışacakları temel konuların Afganistan'ın geleceği olduğunu belirterek, ‘‘Üç aşamadan, askeri, siyasi ve rehabilitasyon stratejisinden söz edebiliriz. Bunların hepsi askeri operasyonla beraber hayata geçirilmelidir. Bunlar bizim konuşmak istediğimiz konular’’ dedi.

İstanbul'da 40 dakika kaldı

Pervez Müşerref, Tahran'dan Paris'e giderken uçağı yakıt ikmali için İstanbul'a indi. Atatürk Havalimanı Devlet Konuk Evi'nde 40 dakika geçiren Müşerref, basın açıklaması yaptı. Müşerref'i Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel karşıladı. Müşerref, Türkiye'nin ‘İkinci evi’ olduğunu Fransa'ya, İngiltere'ye ve daha sonra da ABD'ye gideceğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!