Ladin: ABD'ye yeniden saldıracağız

Güncelleme Tarihi:

Ladin: ABDye yeniden saldıracağız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2006 17:27

Usame bin Ladin uzun süren suskunluğunun ardından yine ABD'yi tehdit etti.

Haberin Devamı

El Kaide terör örgütünün lideri Usame Bin Ladin, ABD'ye yeni saldırılar olacağı yolunda tehditte bulundu ve şartlı ateşkes önerdi. El Cezire televizyonunun Bin Ladin'e ait olduğunu öne sürdüğü ses bandında, terör örgütü lideri, El Kaide'nin ABD'ye saldırı hazırlığı yaptığını söyledi.

Kayıttaki ses, ABD'deki yüksek güvenlik önlemlerinin, 11 Eylül 2001'den bu yana saldırı olmayacağı anlamına gelmediğini söyledi. Ses, bazı operasyonların hazırlık gerektirdiğini ve bunun çok yakında görüleceğini kaydetti. Ses kaydında Bin Ladin, Müslümanlarla kendi topraklarında savaşmanın iyi olmayacağını söyledi ve Irak ile Afganistan'ın yeniden inşası için adil ve uzun dönemli ateşkes önerdi.

Bin Ladin, ateşkesin, “savaş tüccarlarının” milyarlarca dolar kaybetmelerini önleyeceğini ileri sürdü.Kayıttaki ses, ateşkesin şartlarına ilişkin ayrıntıya girmedi.

ABD: TERÖRİSTLE PAZARLIK YOK

Beyaz Saray sözcüsü Scott McClellan, tüm El Kaide liderlerinin ve teröristlerinin kaçmakta olduklarını ve büyük baskı altında bulunduklarını belirterek, ”teröristlerle pazarlık yapmayız” dedi.

“Bu savaşı teröristlerin başlattığı, ABD Başkanı'nın ifade ettiği gibi bu savaşı bitirecekleri zamana ve yere kendilerinin karar vereceğini” belirten sözcü, Amerikan halkına zarar vermek isteyenleri izlemeye devam edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Sözcü, ses kaydının sahte olup olmadığının incelendiğini de belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!