Laboratuvarda yapay et yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Laboratuvarda yapay et yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2009 00:00

Ünlü İngiliz devlet adamı ve yazarı Winston Churcill’in 1936 yılında “Sadece göğüs ve butunu yiyeceksek, bütün tavuk yetiştirmeyelim” öngörüsü sonunda gerçek oldu.

Hollandalı bilim adamları ilk kez laboratuvarda yapay et üretti. Ancak etin şu anda “hamur” gibi olduğu ve insanların yemek isteyeceği bir hale gelebilmesi için kas dokularının daha da geliştirilmesi gerektiği ifade ediliyor. Yapay eti şu ana kadar tadan olmazken, 5 yıl içinde piyasaya sunulması bekleniyor. Bilim adamları yapay et için canlı bir domuzun kasından hücreler çıkardı. Bu hücreler diğer hayvanlardan elde edilen et suyuna kondu. Hücreler et suyunda çoğaldı ve hamurumsu doku yarattı. Şimdi oluşan bu kasların “kasılarak” biftek kıvamında et oluşturması bekleniyor.
The Sunday Times Gazetesi’ne konuşan Eindhoven Üniversitesi’nden Prof. Mark Post: “Şimdi hamurumsu bir doku elde ettik. Şimdi bu dokuyu kaslandıracak yöntemler bulmamız gerekiyor, bunu da bulacağız. Bu ürün çevreye faydalı olacak, hayvanların acılarını azaltacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!