KYB: ABD Kerkük'teki Arap aşiretlerini silahlandırıyor

Güncelleme Tarihi:

KYB: ABD Kerkükteki Arap aşiretlerini silahlandırıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2007 12:14

ABD’nin, Kerkük çevresindeki Arap aşiretleri, Kerkük Valiliği ve İl Meclisi'nin itirazlarına rağmen silahlanmak için harekete geçtiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

KYB’nin resmi internet sitesi, ABD ordusunu, Kerkük'e bağlı bir çok ilçe ve kasabada kendilerini savunmaları amacıyla Arap aşiret liderlerinin gençlerini silahlandırmaya başladığını belirtirken Arap aşiretlerinin yasadışı milis gücü oluşturmalarından endişe edildiğini kaydetti.

Arap aşiretleri daha önce defalarca silahlanmak için ABD ordusuna yapmış olduğu başvurular reddedildiğini belirten siteye göre, Kerkük polis şeflerinden Serhat Kadır, Arap aşiretlerinin silahlanarak ateşle oynadığını ve bu girişimin kötü sonuçlar doğuracağını söyledi.

Serhat Kadır, "Arap aşiretlerinin silahlanmasını tehlikeli bir girişimdir. Silahlanmaya başlayan Arap aşiretleri yasadışı milis gücü oluşturmasından endişe ediyoruz" dedi.

Bu arada, Kürt Bölgesi Savunma Kuvvetleri Komutanlığı sözcüsü Cabar Yaver, Kerkük kentine gönderilecek iki tümenlik 6 bin kişilik peşmerge gücünün görevinin, kentin güvenliği değil, petrol boru hatları ve elektrik santrallerinin savunmak olacağını söyledi.

Peşmergeleri Kerkük’e Bağdat hükümeti ile Kürt Bölgesel Yönetimi arasındaki anlaşma çerçevesinde gönderileceğini ifade eden Cabar Yaver, "Birincisi biz kendi başımıza Kerkük'e gitmiyoruz. İkincisi Kerkük kent merkezine girmiyoruz. Üçüncüsü de oraya petrol boru hatları ve elektrik santrallerini savunmak için gidiyoruz” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!