Kuzey Irak'ta kuş gribinden bir çocuk öldü

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Irakta kuş gribinden bir çocuk öldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 14:26

Irak Sağlık Bakanı Abdülmuttalib Muhammed Ali, Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'deki çocuğun kuş gribinden öldüğünü açıkladı.

Ali, düzenlediği basın toplantısında, göçmen kuşların bulunduğu bir göle yakın bölgede bulunan evinde 2 hafta kadar hasta yattığı ve akciğer enfeksiyonuna bağlı olarak 17 ocakta öldüğü açıklanan 17 yaşındaki çocuğun, H5N1 virüsüne yakalandığını söyledi.

Hastane yetkilileri ve sağlık yetkilileriyle temaslarda bulunmak üzere bölgeye giden Muhammed Ali, Türkiye sınırdaki Raniya bölgesinde oturan Şancin Abdülkadir'in kuş gribi virüsü H5N1 yüzünden öldüğünü belirtti.

Bu arada BM de Irak'ın kuzeyindeki ölümün kuş gribinden olduğunu doğruladı.

Adının açıklanmasını istemeyen BM yetkilisi, bu ay başında Irak'ın kuzeyinde ölen kızın H5N1 virüsüne yakalandığının belirlendiğini söyledi.

BM yetkilisi, kızdan alınan örneklerin Mısır'ın başkenti Kahire'deki bir Amerikan deniz üssünde test edildiğini ve sonucun pozitif çıktığını ifade etti.

Ölen çocuğun aynı bölgede oturan dayısı Hamma Sur Abdullah'ın da 15 gün boyunca akciğer enfeksiyonundan yattığı Süleymaniye hastanesinde 27 ocakta öldüğü, alınan örneklerin incelenmek üzere Ürdün'ün başkenti Amman'daki Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) laboratuarına gönderildiği belirtiliyor.

Daha önce, çocuğun ölüm nedeninin kuş gribi olmadığının test sonuçlarıyla doğrulandığı açıklanmış, DSÖ'nün ölümün kuş gribine bağlı olmadığını açıklamasının ardından da, Irak'ın kuzeyindeki yerel yetkili Muhammed Huşanu da Ürdün'de yapılan testlerin sonucunun negatif çıktığını bildirmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!