‘Kuzey Akım 2’ projesine ABD yaptırımı freni

Güncelleme Tarihi:

‘Kuzey Akım 2’ projesine ABD yaptırımı freni
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2019 08:00

BALTIK Denizi üzerinden Rusya’dan Almanya’ya doğalgaz taşıyacak ‘Kuzey Akım 2’ boru hattını inşa eden İsviçreli Allseas şirketi, ABD’nin Rus doğalgaz boru hatlarına yaptırım kararının ardından, inşaatı tamamen durdurduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

RIA ajansının haberinde, “Allseas şirketi, Kuzey Akım 2 boru hattını döşeyen Baltık Denizi’ndeki tüm gemilerini neden sunmadan geri çekmiştir. Şirket tarafından atılan bu adımın, ABD yaptırımları karşısında, durum aydınlanana kadar tedbiri önlem niteliği taşıdığı düşünülüyor” denildi. Almanya’ya doğalgaz taşıması planlanan Kuzey Akım 2 projesi, iki sualtı hattından oluşuyor.

Aynı yaptırımlara maruz kalan ve deniz bölümü çalışmaları tamamlanan Karadeniz geçişli ‘TürkAkım’ doğalgaz boru hattının ise planlandığı gibi 8 Ocak tarihinde açılacağı belirtiliyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, konuya ilişkin “Rusya ile Türkiye arasında enerji köprüsü olacak TürkAkım doğalgaz boru hattı, planlandığı gibi 2-3 hafta içerisinde faaliyete geçirilecek” dedi. Açılışın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin’in katılımıyla, İstanbul’da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!