Kuveyt’te namazı bastılar

Güncelleme Tarihi:

Kuveyt’te  namazı bastılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2015 01:49

KUVEYT’te ülkenin aynı isimli başkentinde Şiilere ait İmam Sadık Camisi’ne cuma namazı vaktinde düzenlenen intihar saldırısında 27 kişi öldü, 50 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Kuveyt kentinin valisi Sabir el-Muhenna, bir intihar eylemcisinin, camiye girerek üzerindeki bombayı patlattığını söyledi. Eylemi IŞİD’in Suudi Arabistan kolu Necd Vilayeti üstlendi. IŞİD, saldırının üzerinde patlayıcı olan bir intihar bombacısı tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. IŞİD, militanın adını Ebu Salman el Muvahhid olarak açıkladı. İran televizyonu Alalam, IŞİD kaynaklarına dayanarak teröristin Suudi vatandaşı olduğunu duyurdu. Bu eylemle Körfez ülkesi Kuveyt’te ilk kez bir Şii camisine intihar saldırısı yapıldı. Olay sırasında camide olan Kuveytli milletvekili Halil el-Salih, intihar bombacısının kendisini patlattığı sırasında cami cemaatinin namaz kıldığını ve secdede olduğunu söyledi.

KUVEYT'TE Şİİ CAMİSİNE SALDIRI / FOTO


2 BİN KİŞİ VARDI

Saldırı anında camide yaklaşık 2 bin kişi bulunuyordu. Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Sabah, saldırı sonrası camiyi ziyaret etti. Kuveyt Başbakanı Şeyh Cabir el-Mübarek el-Sabah, “Ulusal birliğimizi hedef aldılar ama onlar için çok zor. Bundan çok daha güçlüyüz” dedi. Kuveyt, komşusu Suudi Arabistan’daki saldırıların ardından Şii camilerin çevresindeki güvenliği artırmıştı. Üçte biri Şiilerden oluşan 1.3 milyonluk Kuveyt’te Şiilerle Sünniler arasında ciddi bir gerilim bulunmuyor.

Haberin Devamı



Haberin Devamı

Kuveyt’te  namazı bastılar


SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

2006'dan bu yana terör eylemine hedef olmayan Kuveyt'teki saldırıyı, Suudi Arabistan'da faaliyet gösteren Necid Vilayeti örgütü üstlendi. Sosyal medyadan yapılan açıklamada, saldırının "Ebu Süleyman El Muvahed tarafından yapıldığı" belirtildi.

Geçmişte Suudi Arabistan ve Yemen'de düzenlenen benzer saldırıları da IŞİD üstlenmişti.

Kuveyt’te  namazı bastılar


Kuveyt’te  namazı bastılar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan o saldırılara kınama

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!