Kutupta uzay bakterileri

Güncelleme Tarihi:

Kutupta uzay bakterileri
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Amerikalı bilimadamlarının Antarktika'nın buzullarından aldıkları örneklerde çeşitli bakteriler saptadıkları ve değişik özellikler gösteren bakterilerin ‘ayrı bir dünyanın ürünleri’ olduğu bildirildi.

Buzların derinliklerinden alınan örneklerde saptanan bakterilerin, dünyada yaşamın oluşumuyla ilgili bilgi bulmaya yardım edeceğine işaret eden bilimadamları, bakterilerin içinde bulunan bazı çeşitler üzerinde DNA testleri yapılabileceğini de kaydettiler.

NASA bilimadamlarından Richard Hoover ile Rus mikrobiyoloji uzmanı Sabit Abyzov'un Antarktika'nın buzullarında saptadıkları bakterilerin mikroskopla resimlerini çektikleri ve çalışmalarıyla ilgili katalog çıkarma hazırlıkları yaptıkları kaydediliyor.

Bilimadamları, Antarktika'daki bakterilerin binlerce yıldan beri buzullarda bulunduğunu, buzların derinliklerindeyse çok daha ilginç bulgular olabileceğini ifade ediyorlar.

Bilimadamları, Antarktika'daki bakteriler üzerinde yapacakları araştırmalarla, bakterilerin evrimleriyle ilgili birçok bilgi sağlanabileceğini de belirtiyorlar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!