Kuryenin kamburu çeteyi yakalattı

Güncelleme Tarihi:

Kuryenin kamburu çeteyi yakalattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2018 08:30

YUNANİSTAN ile Türkiye arasında kaçak altın ticareti yapan bir şebekeyi, İpsala karşısındaki Kipi hudut kapısında Türkiye vatandaşı olan bir kuryenin yakalanması ele verdi. Sözkonusu ‘kurye’nin taşıdığı altın külçelerinin ağırlığı altında kamburlaşması nedeniyle polisin dikkatini çektiği ortaya çıktı. Kuryenin üzerinde 24 kg altın külçesi ele geçirildi.

Haberin Devamı

Yunanistan’da büyük bölümü çalıntı olan altın takıları eriterek Türkiye’ye kaçırdığı iddia edilen şebekenin 55’i Yunan 8’i de yabancı 63 üyesi gözaltına alındı. Şebekenin 22 üyesi de aranıyor. Yunan polis kaynakları ve bazı bölümleri medyaya sızan soruşturma raporuna göre, şebeke her gün ortalama 400-500 bin Euro değerindeki altını Atina, Selanik ve Dedeğaç’tan İstanbul seferleri düzenleyen yolcu otobüsleri ile Türkiye’ye kaçırıyordu. Kaçak külçeler ya kuryeler ya da kargo ile Türkiye’ye gönderiliyordu. Soruşturma raporunda, Atina şehir merkezinde gizli bir imalathanede eritilerek külçelere dönüştürülen altın takıların, İstanbul’da bazı döviz bürolarına teslim edildiği ve karaborsada satıldığı iddia edildi.

ÇETE LİDERİ YUNAN

Türkiye’ye kaçırılan altınların satışından elde edilen gelirin ise ya Yunanistan’da yaşayan Çinli işadamlarının hayali ithalatları ya da kuryeler ile Atina’ya getirildiği öne sürüldü. Şebekenin liderlerinin, ülkede 88 şubesi bulunan ‘Rihardo Altın Bürosu’ sahibi Dimitris Rihardos Milonas (51) ve bir Suriyelinin olduğu açıklandı. Şebekenin kaçakçılıktan aylık kazancının 6 milyon Euro’yu bulduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!