Kurukafalı fularları yok satıyor

Güncelleme Tarihi:

Kurukafalı fularları yok satıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2010 00:00

Annesinin ölümünden sonra depresyonda olduğu bilinen modacı McQueen’in ölümünün ardından tasarımını yaptığı ürünlerin satışları yüzde 1400 arttı. İntiharıyla birlikte modacının özel hayatına ilgi de bir o kadar arttı.

DÜNYACA ünlü ‘holigan’ lakaplı İngiliz modacı ve tasarımcı Alexander McQueen’in şok ölümü konuşulmaya devam ediyor. 40 yaşındaki McQueen’in, terziliği ondan öğrendiği çok sevdiği annesi Joyce McQueen’i ay başında kaybetmesiyle ağır bir depresyon yaşadığı biliniyordu. Tıbbi soruşturmanın ardından cenazesi düzenlenecek tasarımcının “neden intihar ettiğiyle” ilgili birçok iddia ortaya atılıyor. İngiliz Sun Gazetesi tasarımcının arkadaşlarına intihar notu bıraktığını yazarken, Avustralya basınına göre modacı gay sevgilisinden ayrıldıktan sonra canına kıydı.

Harper’s Bazaar Dergisi’nin Avustralya baskısına verdiği ve henüz yayınlanmayan röportajında kendisini terk eden sevgilisinin ismini koluna dövme olarak yaptırdığını söyledi. Bu esrarengiz aşığın kim olduğu ise açıklanmadı. Modacı 2000 yılında, Ibiza’da bir yatta belgesel film yapımcısı sevgilisi George Forsyth ile evlenmiş, daha sonra ayrılmıştı.

Satışları yüzde 1400 arttı

ALEXANDER McQueen’in tasarımlarının sergilendiği Liberty mağazasında satışlar yüzde 1400 arttı. Hayranları ünlü modacının tasarladığı kıyafet ve aksesuvarları almak için birbirleriyle yarışırken Kylie Minogue, Naomi Campbell gibi ünlüler tasarımcının “kurukafa” resimli fularını takarak geziyor. Londra’daki Liberty Mağazası’nın müdürü Kate Brindley “Üzücü haber duyulduktan sonra mağazamızdaki McQueen tasarımları hızla tükenmeye başladı” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!