Kurtarma rezaleti

Güncelleme Tarihi:

Kurtarma rezaleti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2006 00:00

Rus itfaiyesi, bir işhanında çıkan yangına yeterli donanım olmadan gidince büyük trajedi yaşandı. Binadan atlayan 10 kişi zemine çakılarak öldü, 17 kişi de yaralandı.

ÇİN sınırı yakınındaki Vladivostok kentinde, Rusya’daki itfaiye sisteminin içler acısı durumunu gözler önüne seren yangın dün yerel saatle 12.30’da başladı. Ofislerin bulunduğu çok katlı binada ilk dumanlar altıncı ve yedinci katlar arasında görüldü. Kısa sürede yayılan yangın tek çıkışı kapatınca olay trajediye dönüştü.

Brandaları yoktu

İtfaiye araçları zamanında olay yerine yetişti, ancak gerekli donanımları yoktu. Altı itfaiye aracından ancak biri altıncı kata su sıkabildi. İtfaiyeciler yangına yaklaşabilmek için binanın önündeki özel araçları çevredeki halkın yardımıyla kaldırmaya çalışırken alevler tüm binayı sardı. İnsanlar can havliyle altıncı katın pencerelerinden atladılar. Ancak branda olmadığı için betona çakılıp can verdiler.

Yangın kapıları kilitli

Bir dizi ihmal sonucu çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine neden olan yangınla ilgili açıklama yapan savcılık geniş çaplı soruşturma başlattı. İlk katlardaki pencerelerde neden demir parmaklık bulunduğu, tahliye çıkışı olarak tasarlanan kapıların neden metalden yapıldığı ve kilit altında tutulduğu araştırılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!