Kurt Cobain, cinayete kurban gitti iddiası

Güncelleme Tarihi:

Kurt Cobain, cinayete kurban gitti iddiası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2004 01:58

ABD’de ve dünyada kendi yarattığı ‘grunge’ tarzı rock müziği ile gençliğin idollerinden biri haline gelen Kurt Cobain’in intihar etmediği, cinayete kurban gittiği iddia edildi.

Ölümünün 10. yılında hayranları, Kurt Cobain’i ABD’de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenledikleri etkinliklerle anıyor. Ölüm yıldönümü nedeniyle Amerika’da dün piyasaya çıkan bir kitapta, Cobain’in dul karısı Courtney Love, ünlü rock yıldızının ölümünde rol oynamakla suçlandı.

ŞÜPHELİ COURTNEY

Max Wallace ve Ian Halperin’in birlikte yazdıkları‘Love and Death: The Murder of Kurt Cobain’ (Aşk ve Ölüm: Kurt Cobain Cinayeti) adlı kitapta, Nirvana grubunun solist ve gitaristi Cobain’in intihar etmediği ileri sürülüyor. Kitapta rock yıldızının karısı Courtney Love’ın davranış ve açıklamalarının ne kadar şüpheli olduğu ispatlanmaya çalışılıyor.

Yazarlar, Cobain’in ölümünden önce aldığı aşırı dozda eroin nedeniyle tabancayla intihar edemeyecek durumda olduğunu savunuyor ve silahta parmak izi bulunmamasının ve intihar notunun inandırıcılığının şüpheli olduğunu ifade ediyorlar.

VELAYETİ KAYBETTİ

Kurt Cobain’in 8 yıldır ölümünü araştıran Ian Halperin ve Max Wallace, rock yıldızının cesedi bulununcaya dek geçen 3 gün içinde eşi Courtney Love’ın şüpheli davranış ve açıklamalarda bulunduğunu öne sürüyor. Love ise iddiaları kesin dille reddediyor. Yazarlar, bunca yıl süren araştırmalarından sonra Courtney Love’dan başka zanlının bulunmadığını dile getiriyorlar.

Uyuşturucuyla başı dertte olan ve bu nedenle 12 yaşındaki kızının da velayetini kaybeden punk rockçı Courtney Love, ayrıca dün uyuşturucu kullanmak ve düzeni bozmak suçlarından yargıç karşısına çıktı.

Cesedi 8 Nisan 1994’te bulunan Cobain’in 5 Nisan’da intihar ettiği açıklanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!