Kurbanlar enkazı tırnakla kazımışlar

Güncelleme Tarihi:

Kurbanlar enkazı tırnakla kazımışlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2002 01:51

11 Eylül'den bu yana Dünya Ticaret Merkezi'nin enkaz kaldırma çalışmalarını sürdüren ve son olarak 13 ceset çıkaran ekipler tüyler ürpertici bir manzarayla karşılaştılar.

Bin yılın terörünün kurbanlarının uzun süre can çekiştikleri ve tırnaklarıyla kazıyıp enkazı kaldırmaya çalıştıkları ortaya çıktı.

The Sun Gazetesi'nin haberine göre, yaklaşık 4 aydır gece gündüz çalışan ekipler, yıkılan kulelerden birinin lobisinin altında açılan çukurda cesetler buldu. Kulelerin çelik iskeletleri, zeminin altında cepler oluşturacak biçimde yıkıldı ve cesetler bu ceplerden birinde ortaya çıktı. Kimlikler henüz tespit edilemezken, şimdiye kadar çıkarılan yaklaşık 600 bin ton moloz başka yere nakledildi.

Sadece ismini veren Vito adlı bir görevli 11 Eylül terörünün dehşetini yeniden yaşar gibiydi ve şunları söyledi: ‘‘Cesetlere baktığınızda derhal ölmediklerini farkedebiliyordunuz. Çaresizce kurtulmayı denemişler. Çektikleri acıyı görebiliyorsunuz. Tırnaklarıyla kazımaya çabalamışlar. Yarısı yenmiş kurabiyeler ve kahve dolu kupalar aynen duruyordu. İki itfaiyeci son dakikalarında birbirlerine sarılmışlardı. Hemen yakınlarında 8 meslektaşlarının ve 3 sivilin cesedi vardı.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!