Kurban Bayramı ve Amerikalıların Åžükran Günü çakıştı

Güncelleme Tarihi:

Kurban Bayramı ve Amerikalıların Şükran Günü çakıştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2009 00:00

Dünyada milyonlarca Müslüman bugün Kurban Bayramı’nı kutlarken, dün de ABD’de Şükran Günü heyecanı yaşandı.

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI DÜNYADA BÖYLE KUTLANDI

 

ŞÜKRAN GÜNÜ KUTLAMALARINDAN FOTOĞRAFLAR

 

Kurban Bayramı, bugün itibarıyla Ä°slam dünyasında kutlanmaya baÅŸladı. Â

 

Bayramının ilk gününde milyonlarca koyun, keçi, sığır, deve kurban edilirken, ortaya ilginç görüntüler çıktı.

 

Bangladeş sokaklarında rengarenk süslenmiş kurbanlık hayvanlar göze çarparken, başta Pakistan, Lübnan ve Filistin olmak üzere birçok Ortadoğu ülkesinde kurbanlık olarak develer seçildi.

 

Müslüman dünyası bayram sevincini yaşarken, ABD’de dün Şükran Günü heyecanı vardı.

 

Haberin Devamı

Şükran Günü ülkede çeşitli etkinliklerle kutlanırken, sofraları yine geleneksel olarak hindi süsledi. Şükran Günü bayramı geleneksel Macy’s yürüyüşü New York’ta yüz binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

 

Bayram ABD'de coşkuyla kutlanırken, Irak ve Afganistan'da görevli ABD askerleri ile Atlantis uzay mekiğindeki astronotlar da bu sevincin dışında kalmadı.

 

ŞÜKRAN GÜNÜ BAYRAMI

1620'lerde Avrupa'dan yerleşim için ilk kez May Flower gemisiyle ABD’ye gelen Pilgrimler ilk geldiklerinde aylarca süren yolculuklarından dolayı yorgun, hasta ve açtırlar. Kızılderililer onları karşılar ve yiyecek verir, hindi avlamasını, mısır ekmesini öğretirler. Üç yıl sonra İngiliz Vali William Bradford büyük bir yemek hazırlar ve Kızılderililer’i çağırır. Kızılderililerin şefi Massoit 90 kişiyle bu törene katılır. O günden sonra her hasat sonrasında yemek geleneği sürer. 1863’de Başkan Abraham Lincoln Şükran Günü’nün ulusal bayram olmasını önerir, ancak bu öneri, 1941’de Kongre’de karara bağlanır ve her yılın kasım ayının son perşembe günü, Şükran Günü olarak ulusal bayram ilan edilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!