Kül taksicilere yaradı

Güncelleme Tarihi:

Kül taksicilere yaradı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 19, 2010 11:16

İzlanda'daki yanardağ patlaması sonrası küller hava ulaşımını felç etti. Kopenhag'dan İstanbul'a taksiyle gelmek isteyen bir işadamına 15 bin TL fiyat verildi.

Haberin Devamı

 

AYLARCA SÃœREBÄ°LÄ°R

AVRUPA HAVALÄ°MANLARINDAKÄ° SON DURUM

Almanya'nın Münih kentine otobüs seferleri düzenlenirken, Türkiye'de mahsur kalan Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendris Ilves, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün makam aracıyla ülkesine dönebildi. Danimarka'nın başkenti Kopenhag-İstanbul arası da taksiyle 15 bin TL olarak belirlendi.

GÃœL MAKAM ARACINI VERDÄ°

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Polonya hava sahasının kapalı olmasından dolayı uçak kazasında hayatını kaybeden Polonya Devlet Başkanı Lech Kaçinski'nin cenazesine katılamadı. Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'de bulunan ve önceki gün geldiği İstanbul'dan dün THY uçağıyla Viyana'ya gitmesi planlanan Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves uçuşların iptal edilmesi nedeniyle kara yoluyla ülkesine dönebildi. Estonya Cumhurbaşkanı ve eşi, Cumhurbaşkanı Gül'ün makam aracıyla 3 bin 200 kilometrelik yola koyuldu.

Haberin Devamı

Kül bulutların hava trafiğini etkilemesi sonucu özellikle İskandinavya ülkelerinde taksicilerin uluslararası turları yoğunlaştı. Kopenhag'dan Paris, Milano, Münih, Oslo ve Stockholm gibi uzak mesafeli kentlere tur yapan Danimarkalı taksicilerden biri İstanbul'a gidecek.

TAKSÄ°METRE 15 BÄ°N TL

Danimarka'nın en büyük taksi şirketlerinden "4x35 Supervisor" dan Brian Jensen, Kopenhag'dan İstanbul'a gitmek isteyen bir işadamına 50 bin Danimarka kronu (yaklaşık 15 bin TL) fiyat teklifi verdiklerini söyledi. Jensen, bir başka işadamının da İspanya'nın Malaga kentine taksi ısmarladığına değinerek, Malaga'ya taksiyle gitme fiyatının da İstanbul gibi 50 bin Danimarka Kronu olduğunu kaydetti.

Türkiye'deki turizm firmaları da Atatürk Havalimanı-Münih arasında 180 eurodan baÅŸlayan fiyatlarla otobüs seferleri baÅŸlattı. TCDD de ek tren seferleri koydu.Â

TÜRKİYE'DEKİ TURİSTLER DE KARA YOLUNA MAHKUM

İzlanda'daki yanardağ patlaması sonucu oluşan kül bulutu nedeniyle uçuşları iptal olan Türkiye'deki pek çok Avrupa vatandaşı da ülkelerine kara yoluyla gitmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan dün  geceden bu yana çıkış yapan otobüslerdeki yolcuların çoğunu, Alman, Fransız, Hollandalı ve Finlandiyalılar oluşturuyor.

İstanbul'dan bindikleri otobüslerle, Bulgaristan'ın başkent Sofya'ya  kadar giden mağdur yolcular, 50 lira karşılığında Sofya'ya ulaştıktan sonra,  burada ya araç kiralayarak ya da ülkelerine giden otobüslere binerek,  memleketlerine ulaşmayı hedefliyorlar.

Finlandiyalı Meria Hypönen ve arkadaşları da Sofya'ya giderek burada araç kiralayıp ülkelerine gitmeyi düşünen yolculardan birkaçı...

Hypönen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzlanda'daki yanardağ  patlamasının ardından uçuşlarının iptal olduğunu ve mecburen kara yoluyla gitmek  zorunda kaldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Fransız Dulınsui Wojciech de Sofya'ya otobüsle gideceğini oradan da  Almanya'nın Stutgart kentine birbaşka otobüsle devam edeceğini belirtti.

Uçuşları iptal olan yolcuları taşıyan otobüsün şoförü Hanefi Büyükkuruş  ise sefer sayılarını artırdıklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!