Kül kâbusu geri döndü Ä°rlanda ‘havasını’ kapattı

Güncelleme Tarihi:

Kül kâbusu geri döndü İrlanda ‘havasını’ kapattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 00:00

İzlanda'daki Eyjafjallajökull yanardağından yükselen küller nedeniyle İrlanda hava sahasını bu sabah yerel saatle 08.00 itibariyle 14 saat kapattığını açıklamıştı. Ancak son yapılan açıklamada havalimanlarınnı bugün öğlen saatlerinde açılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Ä°skoçya'nın bazı bölgelerine de dün akÅŸamdan bu yana uçak seferleri yapılamıyordu. Åžimdi Avrupa'yı yeniden kül korkusu sardı. Yetkililer iki hafta önce Avrupa genelinde yaÅŸanan 'kül' kaosunun yeniden yaÅŸanmasından endiÅŸe ediyorlar.Â

İrlanda Havacılık Kurumu (IAA), yeni kül bulutları yüzünden İrlanda'daki uçuşlara getirilen sınırlamanın, şimdilik diğer  Avrupa ülkelerini etkilemeyeceğini açıkladı.

Ülkenin kuzeybatı kesimlerinde yeni kül bulutlarının tespit edilmesi nedeniyle bugün 08.00 itibaren İrlanda'daki  havalimanlarının kapatılacağını belirten IAA, öğleden sonra havalimanlarını açacaklarını belirtti.

IAA, İrlanda havalimanlarındaki uçuşlara getirilen sınırlamanın, İrlanda üzerinden yapılan İngiltere ve Avrupa uçuşlarını kapsamadığını da açıklamıştı.

Haberin Devamı

İrlanda'nın kuzey batısındaki Donegal Havalimanı, dün uçuşlara kapatılmıştı.

Yetkililer, kül bulutlarını önüne katan rüzgarın, güney ve güneydoğu yönünde estiğini belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!