Küçük yaramaz ama astrofizikçi

Güncelleme Tarihi:

Küçük yaramaz ama astrofizikçi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2008 00:00

Dahi çocuk bir yandan oyuncak otomobillerle oynarken diğer taraftan üniversitede eğitim görüyor.

Haberin Devamı

Dahi çocuğun günlük hayatı...

Henüz 8 yaşında sınıf arkadaşlarına ders vermeye başladı. Sandalyeye oturduğunda ayarları yere değmiyor ama o liseyi bitirerek üniversiteli oldu. ABD'nin Los Angeles kentinde yaşayan 10 yaşındaki Moshe Kai Cavalin üniversitede astro fizik öğrenimi görmeye hazırlanıyor. Ailesinin dahi muamelesi yapmadığı Moshe yaşıtları gibi çok yaramaz. Futbol oynamayı çok seven Moshe kolunu kırdı ama tek elle piyano oynamaya devam ediyor.        

Normal öğrenciler ABD'de liseyi 20'li yaşlarda bitirirken 1.38 boyundaki Moshe şu anda East Los Angeles Üniversitesi'nde istatistik eğitimi almaya başladı. Aslında Moshe'nin hayatı ilklerle dolu: Bir yaşında harfleri öğrendi. Üç yaşında okumayı söktü. Okula başladığında her yıl sınıf atlamaya başladı ve 10 yaşına geldiğinde üniversiteli oldu.

Haberin Devamı

Kolu kırılmasına rağmen tek elle piyano çalan Moshe kendisine dahi denilmesinden hoşlanmıyor. Moshe, “Diğer çocuklar da benim kadar başarılı olabilir. Sadece çok çalışıp işlerine yoğunlaşmaları yeterli” görüşünü savunuyor.

Astrofizikçi olmak istediğini dile getiren küçük dahi, Albert Einstein’in izafiyet teorisinde önemli yer tutan “solucan delikleri”ne ilgi duyuyor.

“Bu deliklerin uzayda var olduğunu kanıtlayacağım” diyen Moshe, günün birinde ışık hızından daha süratli yolculuk yapabileceğine inanıyor.

Moshe'nin anne babası ise çocuklarına dahi muamelesi yapmak istemiyor. Onlara göre o normal bir çocuk. Futbol oynamasını seviyor. Jackie Chan filmleri izliyor ve oyuncak otomobiller topluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!