Küba'da Farinas gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Kübada Farinas gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2011 11:07

Küba'da, aralarında 2010 Sakharov Düşünce Özgürlüğü Ödülü sahibi Guillermo Farinas'ın da bulunduğu 16 Kübalı muhalifin gözaltına alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

Guillermo Farinas'ın annesi Alicia Hernandez, AFP'ye yaptığı açıklamada, Guillermo ve diğer muhaliflerin Küba'nın orta kesiminde bulunan Santa Clara kentinde gözaltına alındıklarını belirtti.

Alicia Hernandez, "Oğlumla telefonda görüştüm, başkent Havana'nın 240 kilometre doğusunda yer alan Santa Clara'daki üçüncü polis biriminin karakolunda tutulduğunu söyledi sonra telefonu kapattı" diye konuştu. Bayan Hernandez, oğlu ve diğer muhaliflerin gözaltına alındıkları sırada, evinden atılmak istenen bir aileye yardım ettiklerini belirtti.

Küba'da yasa dışı kabul edilen Küba İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Elizardo Sanchez, AFP'ye yaptığı açıklamada, 48 yaşındaki psikolog Farinas'ın Küba rejimine muhalif 15 kişi ile gözaltına alındığını söyledi. Sanchez ayrıca, Farinas'ın 2010 yılında 135 gün süren açlık grevi yaptığını da hatırlattı.

Haberin Devamı

Farinas'ın Küba rejimi aleyhine başlattığı bu açlık grevinin ardından gelen yoğun baskılar sonunda, yönetimi ülkedeki siyasi tutukluları serbest bırakmak zorunda kalmıştı. Aynı zamanda eski asker ve gazetecide olan Farinas, aralarında internete konan yasak da olmak üzere ülkesinde çeşitli alanlardaki insan hakları ihlallerini protesto etmek için son yıllarda 20'nin üzerinde açlık grevi düzenlemişti.

Avrupa Parlamentosu, parlamentodaki siyasi grupların ortak kararıyla 2010 Sakharov Düşünce Özgürlüğü Ödülünü, gıyabında, Kübalı muhalif Guillermo Farinas'a vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!