Küba ABD'nin muhalifleriyle buluşmasından rahatsız

Güncelleme Tarihi:

Küba ABDnin muhalifleriyle buluşmasından rahatsız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 14:49

Küba hükümeti, Amerikalı üst düzey siyasetçi ve diplomatların adaya yaptıkları ziyaretler sırasında Kübalı muhalifler, eski siyasi tutuklular ve insan hakları komisyonu üyeleriyle görüşmesinden büyük rahatsızlık duyduğunu açıkladı.

Latin Haber Ajansı'nın yayımladığı, Küba Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Batı Yarımküre ile ilişkilerden sorumlu bakan yardımcısı Roberta Jacobson'un başkanlığını yaptığı bir heyetin Küba'ya yaptığı ziyaret, "saygısızlık ve provokasyon" olarak değerlendirildi. Küba yönetimi ayrıca, ABD heyetinin ziyaretini "Barack Obama'lı ABD'nin, Küba politikasında bir değişiklik olmamasının göstergesi" olarak yorumladı.

Küba hükümeti, Washington'un adadaki önceliğinin "karşı devrimi teşvik etmek" olduğunu savunurken, "bu tip müdahalelere müsamaha göstermeyeceklerini" vurguladı. Havana hükümeti, "Küba anayasasına karşı gelen eylemcileri örgütlemek ve finanse etmekle" suçladığı ABD hükümetinin "uluslararası yasaları çiğnediğini ve 50 yıldan uzun bir süredir ABD'nin abluka ve düşmanlık politikasıyla karşı karşıya olan Küba halkına hakaret ettiğini" ileri sürdü.

Küba Dışişleri Bakanlığı, her şeye rağmen "Küba'nın bağımsızlığına ve egemenliğine zarar vermemesi, her iki tarafın eşit şartlarda yer alması ve saygılı olması koşuluyla, ABD hükümetiyle her türlü konuda diyaloğa açık olduğunu" yineledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!