KTTB Başkanı Akalın'a saldırı

Güncelleme Tarihi:

KTTB Başkanı Akalına saldırı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2008 09:45

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Başkanı Dr. Turgay Akalın'ın, dün hasta muayenesi yaptığı poliklinik odasına giren bir kişinin önce sözlü, ardından fiziki saldırısına uğrayarak yaralandığı açıklandı.

KTTB, yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı ve meslektaşlarının bu tür olaylarla karşılaşmaması için yetkilileri bir an önce önlem almaya çağırdı. KTTB Genel Sekreteri Dr. Özlem Gürkut, yazılı açıklamasında, Dr. Turgay Akalın'ın, dün Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Nöroloji Polikliniğinde hasta muayenelerini yaparken, odasına giren bir kişinin önce sözlü, ardından da fiziki saldırısına uğradığını bildirdi.

Omzu çıkan Akalın'ın acil poliklinikte tedavi gördüğünü ve uzmanların kendisine 3 hafta istirahat önerdiğini kaydeden Gürkut, "Olayın ardından Dr. Akalın'ın sadece fiziki zarar görmekle kalmadığı, ayrıca psikolojik olarak da travmaya uğradığı gözlemlenmiştir" ifadesini kullandı. Gürkut, bu çirkin saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Günbegün artan hasta yüküne karşın özveriyle gece gündüz çalışmakta olan meslektaşlarımızın bu olaydan etkilenmemesi için, yetkilileri bir an önce gerekli önlemleri almaya çağırırız.Devlet hastanelerimizde hekimler halen, yanlarında bir hemşire, tıbbi sekreter veya görevli olmaksızın tek başlarına poliklinik yapmakta ve bu gibi olaylar karşısında savunmasız kalmaktadırlar. Yetkilileri hekimlerin güvenliğinin sağlanması, her türlü şaibenin engellenmesi için poliklinik odalarında hekimlerle birlikte çalışacak görevliler bulundurmaya, hastane binalarında güvenliğin artırılması için tedbir almaya çağırırız."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!