Kritik görüşme gerçekleşti: ‘İletişim kanalları yeniden açılacak’

Güncelleme Tarihi:

Kritik görüşme gerçekleşti: ‘İletişim kanalları yeniden açılacak’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2018 23:29

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile Rusya Güvenlik Konseyi Direktörü Nikolay Patruşev dün İsviçre’nin Cenevre kentinde bir araya geldi.

Haberin Devamı

Beş saat süren toplantıdan “iletişim kanallarının yeniden açılması” yolunda mutabakat çıktı. Basın toplantısında konuşan Bolton, Patruşev’in İran yaptırımlarına ilişkin muafiyet talebinde bulunmadığını açıklarken, “2018’deki ara seçimlere karışılmasına müsamaha göstermeyeceğimizi ve bunun yaşanmasını önlemek için gerekli adımları atmaya hazır olduğumuzu net biçimde vurguladım” dedi. Bolton Suriye’deki İran varlığının “bir dizi adımla” ortadan kaldırılmasını görüştüklerini söyledi.

Nikolay Patruşev ise, görüşme sırasında Rusya’ya herhangi bir suçlama yöneltilmediğini söyledi. Rus temsilci, ABD’nin 2016 seçimlerindeki Moskova müdahalesi iddialarına ilişkin bir ifadede diretmesi üzerine ortak deklarasyon yayınlanmadığını aktardı.

MÜDAHALE OLMAZSA YAPTIRIM DA OLMAZ

Haberin Devamı

Bolton, AP haber ajansına verdiği mülakatta da, Rusların seçimlere müdahale gibi hamlelere son vermesi halinde yeni yaptırımlara maruz kalmayacaklarını söyledi. Bolton ayrıca, ABD’nin BM insan hakları ofisine fon desteğinde kesintiye gideceğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!