Kraliçe çarşafa girsin

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe çarşafa girsin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2009 00:00

İngiltere’de El Muhacirun adlı Müslüman derneğinin başında bulunan ve şeriat mahkemelerinde yargıçlık yapan Anjem Choudary, “İngiltere’de şeriat istiyoruz. Kraliçe burka giysin, Buckingham Sarayı cami olsun” dedi. Bu çağrının üzerine dünkü şeriat yürüyüşü yasaklandı.

Haberin Devamı

İSLAMCI grupların en özgür olduğu ülkelerden İngiltere’de El Muhacirin adlı Müslüman derneğinden Anjem Choudary, ülkede şeriat uygulanması çağrısında bulundu.
Choudary, “Londra’da top-yekun çatışma çıkarmak için birkaç kişi yeter. Biz İngiltere’de ve dünyada insan yapımı yasaların kalkmasını istiyoruz. Başbakan Gordon Brown’a şeriat yasası uygulaması ve Kraliçe’ye de Tanrı’yı oynamaktan vazgeçmesi çağrısında bulunuyoruz. Tek Tanrı vardır. 10-15 yıl içinde şeriat uygulanmaya başladığında tüm kadınlar gibi Kraliçe de elleri ve yüzü dışında tepeden tırnağa örtünecek” dedi. İngiltere’de yasadışı yerel şeriat mahkemelerinde yargıçlık yapan Anjem Choudary, Kraliçe’nin itiraz etmesi halinde şeriat hükümlerine göre cezalandırılacağını söyledi. Choudary’nin yardımcısı Ebu Rümeysahl ise, “Buckingham sarayı cami olacak ve toplumda merkezi bir rol üstlenecek” dedi.
Şeriat yürüyüşüne iptal
Ancak aşırı dinci yargıcın bu sözleri İslam toplumunda da nefretle karşılanırken, İngiliz yetkililer, dün yapılması planlanan şeriat yürüyüşünü hem bu sözler, hem de aşırı sağcılarla arbede çıkabileceği gerekçesiyle iptal ettiler. İngiliz İslam Toplumu yaptığı açıklamada; “Müslümanların yüzde 99.999 bu tür kişileri reddediyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!