Kral Selman’a karşı darbe çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Kral Selman’a karşı darbe çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2015 23:11

SUUDİ Kraliyet ailesinin üst düzey bir mensubunun Kral Selman’ın ülkeyi yönetme biçiminden rahatsız olduğu için liderliği değiştirme çağrısında bulunduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan’ın kurucusu olan Kral Abdülaziz bin Suud’un yüzlerce torunundan biri olan Suudi Prens, bu ay yazdığı, internete yayınlanan ve milyonlarca kez okunan iki mektupta Kral’ın görevden alınmasını istedi.

İngiliz The Guardian Gazetesi’ne de konuşan Prens, kendi hislerinin Kraliyet ailesinin başka üyeleri tarafından da paylaşıldığını belirterek “Kral stabil bir durumda değil, aslında ülkeyi oğlu (İkinci Veliaht Muhammed bin Selman) yönetiyor” dedi.

Kral Abdülaziz’in sağ kalan oğullarından bazılarının Kral Selman’ın görevden alınması için toplanmaya hazırlandığını iddia eden adı açıklanmayan Prens, “Yakında muhtemelen dört ya da beş amcam bir araya gelip mektupları tartışacak. Yeğenlerimle birlikte plan yapıyoruz, bu da kapıyı aralayacak. İkinci jenerasyon özellikle çok rahatsız. Halktan da baskı var, çok farklı kesimden, aşiret liderlerinden. Bize ‘Bunu yapmalısınız yoksa ülke felakete sürüklenir’ diyorlar” diye konuştu.

Mekke'nin 5 kilometre dışındaki Mina'da Kurban Bayramı'nın ilk günü yaşanan izdihamda Suudi yetkililerin açıklamasına göre 769 hacı hayatını kaybetmiş, 934 kişi de yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!