Kral Emanuele’in mezarı eşinin yanına nakledildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 15:41

1900-1946 yılları arasında İtalya Kralı olan III. Vittorio Emanuele’in Mısır’daki mezarı İtalya’ya nakledildi.

Haberin Devamı

İTALYAN ANSA ajansının haberine göre, eski İtalya Kralı III. Emanuele’in kalıntıları Mısır Hava Kuvvetlerinin uçağıyla İtalya’nın kuzeyindeki Cuneo vilayetine götürüldü. Eski kralın kalıntıları, 1952 yılında vefat eden eşi Elena’nın kabrinin de bulunduğu İtalya’nın kuzeybatısındaki Cuneo vilayetine bağlı Vicoforte’deki bir ibadethaneye nakledildi. Eski İtalya Kraliçesi Elena’nın mezarı da kısa bir süre önce Fransa’nın Montpellier kentinden Vicoforte’deki bu ibadethaneye taşınmıştı.

HEPSİ İTALYA’YA TAŞINMALI
Ülkede bir kesim, eski kralın kalıntılarının Roma’daki ünlü Pahtheon Bazilikası’na defnedilmesi gerektiğini savunuyor. Eski kralın torunu Maria Gabriella Savoia, dedesinin İtalya’ya getirilmesinin büyük gizlilik içinde yürütülüyor olmasından duyduğu pişmanlığı dile getirmişti. Savoia, sürgündeki bütün hanedan üyelerinin Pantheon Bazilikası’na defnedilmesiyle adaletin tecelli edeceğini ifade etmişti.

Haberin Devamı

Kral Emanuele’in mezarı eşinin yanına nakledildi

Ülkedeki diğer bir kesim ise döneminde ırkçılık yaptığı gerekçesiyle Emanuele’in resmi bir uçakla İtalya’ya getirilmesini eleştiriyor.

Kral Emanuele’in mezarı eşinin yanına nakledildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!