Kosova'da tansiyon yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Kosovada tansiyon yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2016 19:52

Kosova'da hükümeti protesto eden göstericiler başbakanlık binasına taş ve Molotof kokteyli attı, polisle çatıştı.

Haberin Devamı

Kosova muhalefet partilerinin başkent Priştine’deki başbakanlık binası önünde düzenlediği ve tahminlere göre 100 bin kişin katıldığı “Egemen Devlete Evet- Anayasa Karşıtı Hükümete Hayır” protestosunda konuşmaların tamamlanmasının ardından, muhalif parti üyeleri, başbakanlık binasına molotof kokteyli fırlatarak, başbakanlık binasının bir bölümünü ateşe verdi. Alevler içinde kalan Kosova Başbakanlık binasını, itfaiye söndürdü.

Haberin Devamı

Kosovada tansiyon yükseldi

HÜKÜMETİN İSTİFASINI İSTEDİLER

Kosova'nın Geleceği Birliği Parti Başkanı Ramuş Haradinay daha iyi bir gelecek için hükümetin istifasını istedi. Haradinay, "Ordusu olmayan bir Kosova’ya hayır, Sırp Belediyeler Birliği’ne hayır, sınırların yeniden belirlenmesine hayır, Kosova’yı fakirleştiren yolsuzluğa hayır." ifadelerini kullandı.

Kosovada tansiyon yükseldi

Haberin Devamı

Bu arada göz yaşartıcı gaz ve TOMA ile müdahale eden Kosova polisi ile muhalifler arasından çatışma çıktı. Muhalifler, zırhlı polis araçlarına molotof kokteyli fırlattı. Savaş alanına dönüşen Priştine merkezindeki olaylar, Priştine’nin diğer taraflarına da sıçradı. Basın mensuplarının bir bölümü ise Ulusal Tiyatro binasına sığınmak zorunda kaldı. Olaylar hala sürerken, Kosova Polisi 19 polis ve 39 muhalifin yaralandığını 41 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Kosovada tansiyon yükseldi

.

BAŞBAKANLIK BİNASI ALEV ALDI

Muhalefet parti liderlerinin konuşmaları ardından göstericiler başbakanlık binasına taş atmaya başladı. Yapılan anonslara rağmen taş atmaya devam eden maskeli göstericiler, Mmolotof kokteyli ile binanın cephesinin alev almasına sebep oldu. Çıkan yangın kısa sürede söndürüldü. Polisin müdahalesi ile ara sokaklara çekilen göstericiler, güvenlik güçlerine de Molotof kokteyli ile saldırdı. Birkaç saat devam eden olaylarda bir polis ve birkaç gösterici yaraladı.

Şiddet kınayan Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, muhalefet partilerinden, şiddetle aralarına mesafe koymalarını istedi.

Haberin Devamı

Kosovada tansiyon yükseldi

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!