Kosova sınırdaki polis sayısını artıracak

Güncelleme Tarihi:

Kosova sınırdaki polis sayısını artıracak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2009 12:27

Avrupa Birliği'nin Kosova Misyonu (EULEX) ile Kosova hükümeti, 2010'da Kosova Barış Gücü (KFOR) askerlerinin sayısında yapılacak azalmaya uyumlu olarak sınırlardaki polis sayısının artırılması konusunda uzlaştı.

Kosova İçişleri Bakanı Zenun Payaziti, sınırlardaki güvenliğin sağlanması amacıyla, sayıları düşürülecek KFOR askerlerinin yerine Kosova polislerinin yerleştirileceğini söyledi.

Bakan Payaziti, bunun 2010'da, KFOR askerinin sayısındaki azalmaya göre aşamalı olarak uygulanacak bir plan olduğunu, polis sayısının sadece Kosova'nın kuzey sınırında değil, bütün sınırlarda ihtiyaca göre artırılacağını vurguladı.

Açıklamaya göre, bu uygulamanın ilk önce Arnavutluk'la olan sınırda başlaması öngörülüyor. Kosova sınırlarında görevli polis sayısı 1043 olarak biliniyor. Avrupa standartlarına göre, Kosova sınır hattının korunması için bu sayının yetersiz olduğu ifade ediliyor.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Kosova Misyonu'nun desteğiyle 2000'de kurulan Kosova Polis Hizmetlerinde (KPH) 8500 polis görev yapıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!