Kosova bağımsızlık ilan etmeye hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Kosova bağımsızlık ilan etmeye hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2007 09:48

Nihai status konusu yılan hikayesine dönen Kosova’da Meclis Başkanı Kol Berişa, “gerekli zamanda” Kosova’nın bağımsızlık ilan edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Kosova Radyosu’nun haberine göre Kosova Meclis Başkanı Kol Berişa, uluslararası toplulukla varılacak anlaşma esasınca Kosova Meclisinin gerekli zamanda bağımsızlık ilan edeceğini kaydetti. Kol Berişa, Kosova Meclisinin, Birleşmeiş Milletler Ahtisari paketine göre yasaları benimseyeceğini ve yasaların bağımsızlığın ilanından hemen sonra hazır olacağını ifade etti.

Bağımsızlığın ne zaman ilan edilebileceğine ilişkin herhangi bir tarih vermeyen Meclis Başkanı Berişa, ancak bunun pek gecikimeyeceğine inandığını kaydetti.

“ULUSLARARASI DESTEK GEREKİYOR”

Priştine’de Kosova Meclis Başkanlık Kurulu’nun toplantısından sonra konuşan Berişa, Meclisin zamanında tüm görevlerini yerine getireceğini, ancak Kosova bağımsızlığının ilan edilmesi için uluslararası topluluğun desteğinin de gerektiğini söyledi.

“Meclisin yakında Kosova bağımsızlığının ilanıyla ilgili karar alacağını garanti eden” Berişa, fakat bunun “uluslararası dostlarla anlaşma esasınca gerçekleşeceğini” ifade etti.

Meclis Başkanı Berişa, bu Meclisin Ahtisari paketinden çıkan yasaların benimsenmesinde de hazırlıklı olacağını ifade ederek, temel yasa olan Kosova Anayasasının benimsenmesinin nihai safhasında bulunduğunu ve Hükümetin diğer yasaları da zamanında hazırlayacağını garanti ettiğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!