Koşer marketinde öldürülen Yahudiler Kudüs'te toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Koşer marketinde öldürülen Yahudiler Kudüste toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 13:29

Fransa'nın başkenti Paris'te geçen hafta koşer marketine düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden dört Yahudi'nin cenazesi, Kudüs'te defnedildi.

Haberin Devamı

Fransa'dan Tel Aviv Ben-Gurion Havalimanı'na getirilen Yoav Hattab, Yohan Cohen, Philippe Braham ve Francois-Michel Saada'ın cenazesi, Kudüs'teki Har Hamenuchot mezarlığına götürüldü.

Koşer marketinde öldürülen Yahudiler Kudüste toprağa verildi

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, burada düzenlenen cenaze töreninde yaptığı konuşmada, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ölenlerin sırf Yahudi oldukları için öldürüldüklerini savundu.

"Fransa'daki terör karşıtı eylem, kalbimi ısıtan tam bir birlik mesajıydı" diyen Rivlin, "Geçtiğimiz haftalar ve aylar her ne kadar terörün ırk ayrımı gözetmeksizin yapıldığını gösterse de gerçek şu ki özellikle Yahudiler hedef alınıyor" iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

Rivlin, Fransa'daki Yahudilerin ülkelerine dönmekle kalmak arasında bir tercih yapacaklarını dile getirerek, "Sizden İsrail'e olan sevginizden dolayı İsrail'i seçmenizi istiyoruz" dedi.

Koşer marketinde öldürülen Yahudiler Kudüste toprağa verildi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise ölenlerin sırf "Yahudi oldukları için" saldırıya uğradıklarını ileri sürerek, "Bunlar sadece Yahudilerin değil, tüm insanlığın düşmanı. Şimdi tüm medeni dünyanın birlik olup bu düşmanların kökünü kazıma zamanı gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Fransa'daki Yahudi cemaatinin tutumuna değinen Netanyahu, "İnanıyorum ki Yahudilerin kalplerinde sadece bir ülke var o da onlara kucak açacak olan İsrail’dir" dedi.

Koşer marketinde öldürülen Yahudiler Kudüste toprağa verildi

Paris'te 7 Ocak'ta haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'ya saldırı düzenlenmiş, 12 kişi hayatını kaybetmişti. Bir gün sonra Montrouge'da silahlı bir kişi bir polis memurunu öldürmüştü. Paris'in Porte de Vincennes bölgesinde Musevilerin işlettiği bir markete de 9 Ocak'ta saldırı düzenlenmiş dört kişi öldürülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!