Korsikalı işçilere komando baskını

Güncelleme Tarihi:

Korsikalı işçilere komando baskını
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2005 02:07

Fransa hükümetinin özelleştirilmesine karar verdiği ‘Korsika Ulusal Akdeniz Şirketi’ne ait bir feribota Marsilya limanında el koyarak denize açılan grevcilere, Hollywood filmlerini aratmayan bir operasyon düzenlendi.

50 kadar siyah giysili, maskeli acil müdahale komandosu, Korsika’nın Bastia limanına yaklaşmakta olan feribota helikopterlerle hava indirme harekatı gerçekleştirdi. Grevcileri birkaç dakikada kontrol altına alan askeri tim, daha sonra helikopterlerin eşliğinde gemiyi Toulon limanına çekti. Fransa Yönetimi, ‘grevciler isyan çıkarttığı’ gerekçesiyle operasyon düzenlediğini açıklarken, Korsika’da protesto gösterileri düzenlendi.

Grevcilerin feribota el koyduğu gece Korsika Milli Meclisi’nin Başkanı milliyetçi Jean-Guy Talamani’nin de orada bulunduğu ve ‘Bu özelleştirme Korsika milli varlığının satılmasından başka bir şey değildir, siyasi bir dolandırılcılıktır’ açıklaması yaptığı belirtildi. Feribota düzenlenen operasyondan sonra Korsika’nın Bastia limanında aleyhte gösteriler başlarken Talamani’nin yine bu göstericiler arasında yer aldığı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!