Korsanlar birbirine düştü

Güncelleme Tarihi:

Korsanlar birbirine düştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2008 13:12

Somali açıklarında içindeki 33 tankla kaçırılan Ukrayna gemisinin bırakılmasını sağlama amacıyla başlatılan görüşmeler sürüyor. Geminin teslimi konusunda iki rakip korsan arasında anlaşmazlık çıktığı ve karşılıklı çatıştıları iddia edildi.

Haberin Devamı

Savaş gemileri korsanları sardı

GERGİN BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Korsanlar, gemiyi bırakmak için 20 milyon dolar fidye istemişti. Bu arada korsanlar gemide çatışma çıktığı ve 3 arkadaşlarının öldüğü haberlerini yalanladı.
 
Afrika Denizcilik Örgütü sözcüsü iki rakip korsan grubu arasında geminin teslimi konusunda anlaşmazlık çıktığını ve karşılıklı ateş açıldığını bildirmişti.
 
Somalili korsanların kaçırdığı askeri malzeme yüklü Ukrayna şilebi Amerikan savaş gemileri tarafından kuşatılmış durumda. Şilepte Rus yapısı 33 adet T-72 tankı da bulunuyor.
 
Korsanlar, istekleri yerine getirilmezse 21 kişilik mürettebatı öldürme tehditinde bulunuyor.

Somali açıklarında korsanlık arttı

Danimarka'da deniz güvenliği konusunda uzman özel bir istihbarat kuruluşu, Somali açıklarındaki korsanlık olaylarının eylül ayında daha da arttığını belirtti.

Haberin Devamı

İstihbarat kuruluşunun yayınladığı rapora göre, Afrika Boynuzu'ndaki bu ülkede geçen ay gemilere düzenlenen saldırılarda 374 kişi rehin alındı. Somalili korsanlar, geçen yıl da 292 kişiyi rehin almıştı.

El konulan gemilerdeki mürettebat salıverilmeden önce korsanlar tarafından ortalama 5 hafta alıkonuldu.

İstihbarat kuruluşunu yöneticisi Hans Tino Hansen, gemi kaçırmanın  Somalili korsanlar için kazançlı olmaya başladığını belirterek, korsanların her  kaçırılan gemi için ortalama 1 milyon dolar aldığını kaydetti.

Hansen, Somali açıklarındaki saldırıların sadece bu ülkede siyasi  istikrar ve ekonomik kalkınma sağlanması durumunda durdurulabileceğini belirtti.

Diktatörlüğün 1991'de devrilmesinden sonra ülke çapında etkili bir ulusal  hükümetin kurulamadığı ve çatışmaların dinmediği Somali'nin açıkları da  korsanlığın yaygın olduğu bir bölge haline geldi. Korsanlık olayları nedeniyle  Somali açıkları, dünyanın en tehlikeli yeri oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!