Korkunç sonuçları olur

Güncelleme Tarihi:

Korkunç sonuçları olur
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2019 08:30

İNGİLTERE’nin iç siyasette yaşadığı sorunların da etkisiyle yılan hikayesine dönmeye başlayan Avrupa Birliği’nden ayrılma sürecinde (Brexit), Londra ve Brüksel’den farklı mesajlar gelmeye devam ediyor. Önceki akşam AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ile İngiltere Başbakanı Theresa May arasında yapılan görüşmenin ardından Londra’dan ‘ilerleme’ mesajı gelirken Brüksel karamsarlığını koruyor. Juncker, en kötü senaryodan kaçınılması konusunda çok iyimser olmadığının altını çizerken anlaşmasız Brexit’in korkunç ekonomik ve sosyal sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi’nde (EESC) konuşan Juncker, “Eğer anlaşma olmazsa, ki bu ihtimali yok sayamam, bunun İngiltere ve Avrupa’da korkunç ekonomik ve sosyal sonuçları olur. Çabalarım en kötü senaryodan kaçınılmasını sağlamaya yönelik ancak bu konuda çok iyimser değilim” dedi. Juncker, mevcut durumdan Avam Kamarası’nın ‘her şeye karşı’ olan yaklaşımını da sorumlu tuttu.

Brüksel’den gelen karamsar mesaja karşın Finans Bakanı Philip Hammond oldukça iyimser bir tablo çizerek, önümüzdeki günlerde kaydedilecek ilerlemeye bağlı olarak Avam Kamarası’nda Brexit konusunda bir oylama yapılabileceğini söyledi.

BREXIT İSTİFALARI

Anlaşmasız Brexit’in önlenmesi için çabalar sürerken AB’de kalınmasından yana olan hem iktidardaki Muhafazakar Parti’den hem de muhalefetteki İşçi Partisi’nden ayrılan parlamenterlerin sayısı daha şimdiden 11’i buldu. İkinci bir referandum düzenlenmesinden yana olan bu parlamenterler Avam Kamarası’nda Bağımsız Grup adıyla bir oluşuma gittiler. Liberal Grup ile aynı sayıya ulaşan Bağımsız Grup, Avam Kamarası’nın dördüncü gücü konumuna geldi. Önümüzdeki günlerde yeni gruba katılımın artabileceği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!