Köprüye geçene kadar lider

Güncelleme Tarihi:

Köprüye geçene kadar lider
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2011 00:00

Mısır'da Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk hareketinin fitilini ateşleyen isim olan ve haftalarca süren isyan sırasında birçok kişi tarafından lider olarak görülen Google yöneticisi Vail Gonim'in, dünkü gösterilerde konuşma yapmak için kürsüye çıkmasına izin verilmedi.

Haberin Devamı

YAKA PAÇA UZAKLAŞTIRDILAR / FOTO GALERİ

MISIR HALKI LİDER OLARAK ONU SEÇMİŞTİ / FOTO GALERİ

Başkent Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda "Zafer Cuması" isimli gösteriler sırasında konuşma yapmak için kürsüye çıkmak isteyen Gonim, 50 yıllık sürgünden dönen din adamı Yusuf el Kardavi'nin korumaları tarafından yaka paça uzaklaştırıldı.

AFP haber ajansı, oldukça sinirli olduğu gözlenen Gonim'in meydandan yüzünü Mısır bayrağıyla gizleyerek ayrıldığını bildirdi.

Müslüman Kardeşler’in ideologlarından olan ve 1961 yılından bu yana Katar'da yaşayan 84 yaşındaki Kardavi, Tahrir'deki Cuma hutbesinde, Arap liderlere halkı dinlemeleri ve yapıcı diyalog kurmaları çağrısında bulundu.

Uydudan yayın yapan El Cezire’de ‘Şeriat ve Yaşam’ adlı program hazırlayıp sunan ve Arap dünyasında 40 milyondan fazla taraftarı olduğu belirtilen Şeyh Kardavi, siyasi tutukluların derhal serbest bırakılmasını, yeni bir hükümet kurulmasını ve en hızlı şekilde seçimlere gidilmesini istedi.

Haberin Devamı

Müslüman Kardeşler hareketi içinde sözü geçen, ancak bağımsız olan Kardavi, 18 günlük gösterilerde ölen Mısırlılar anısına da dua ettirdi.

Tahrir Meydanı'nda toplanan yaklaşık 2 milyon Mısırlı dün "Mübareksiz dönemi" kutladı. Cuma namazını hep birlikte kılan topluluk, "Başardık" sloganları atarak, ellerinde Mısır bayraklarıyla marşlar söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!