Köpek yılı geliyor

Güncelleme Tarihi:

Köpek yılı geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 00:00

29 Ocak’tan itibaren dünya, Çin takvimine göre köpek yılına giriyor. Astrologlara göre doğal afetlerle geçen horoz yılını geride bırakan dünyayı nispeten sakin bir dönem bekliyor, ancak bu sükunet dönemi fırtına öncesindeki sessizlik gibi de olabilir.

FENG shui uzmanı ve astrolog Raymond Lo’ya göre Çin inancında köpek yılı ateş ve toprağın güçlenmesine delalet. Lo, "Toprağın üzerinde ateş sembolü, uyuma işaret eder, bu da uluslararası sorunlar açısından geride kalan son birkaç yıla göre daha barışçıl bir yıl olacağı anlamına gelir" kehanetinde bulunuyor.

Çin takvimi, ayın hareketlerine göre belirleniyor ve 12 aydan her biri fareden başlamak üzere sırasıyla, öküz, kaplan, tavşan, ejderha, yılan, at, keçi, maymun, horoz, köpek ve domuz olmak üzere hayvanlarla sembolize ediliyor. Her bir yıl ayrıca metal, odun, ateş, su ve toprakla özdeşleştiriliyor ve takvim 60 yıllık bir süreçte tamamlanıyor.

Bu durumda astrologlara göre yeni yılın Birleşmiş Milletlerin ilk toplandığı 1946 yılına özdeş bir yıl olması beklenebilir. Lo, "Çevre konuları, global ısınma, dini ayrılıklar, salgınların önlenmesi gibi küresel çıkarların korunması için etkin dünya düzeni sağlanması konusunda daha fazla işbirliği beklenebilir" diyor.

Ancak bütün astrologlar da Lo kadar iyimser değil. Feng shui uzmanı Lee Sing-tong, yılın ilerleyen döneminde işlerin sarpa sarabileceği uyarısında bulunuyor ve "Herşey önce barışçıl başlayabilir, ancak yıl ortasından itibaren bir sürü sorun başlayabilir" yorumunda bulunuyor. Lee, Çin ve Japon arasında ilişkilerin bozulabileceğini, Ortadoğu’da ciddi bir deprem yaşanabileceği ve dünya çapında ilaç sıkıntısı çıkabileceği uyarısını yapıyor.



Meşhur köpekler

ABD Başkanı George W.Bush, babası George Bush, eski ABD Başkanı Bill Clinton, Naomi Campbell, Mariah Carey, Cher, Jose Careras, Madonna, Steven Spielberg, Donald Trump, Jennifer Lopez.

Köpek yılında doğanların özellikleri

Çin astrolojisine göre her yıl, denk geldiği hayvanın özelliklerini taşıyor. Bu nedenle köpek yılında doğanlar sadık, güvenilir, inatçı, becerikli, verici ve samimi olduğuna inanılıyor. Ancak aynı zamanda başkalarının işine karışmak, kötümserlik, şüphecilik, huysuzluk da bu grubun özellikleri arasında sıralanıyor.

Evlilik eğilimi artacak

Önümüzdeki köpek yılı, artık yıl olarak kabul ediliyor, bu durumda evlilik eğiliminin artabileceği yorumları yapılıyor.

Nisan ve Mayıs döneminde sindirim sistemi hastalıkları artabilir.

Aşk ateşi alevlenirken, ilişkilerde tutku yükselişe geçebilir.

Kuş virüsü Batı Avrupa ve Amerika’nın doğusuna ulaşabilir.

Sadakat ve hayırseverlik köpek yılının karakteristik özellikleri arasında sıralanırken bu yılda doğan kişilerde aniden paranoya ve inatçılığın da başgösterebileceği uyarısı yapılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!