Konfederasyon son fırsat

Güncelleme Tarihi:

Konfederasyon son fırsat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın konfederasyon önerisine destek vermek için geldiği Kuzey Kıbrıs'ta Rumları bir kez daha uyararak ‘Konfederasyon, Ada’nın bölünmüşlüğün büsbütün keskinleşmesini önlemek için son fırsattır. Bu fırsat değerlendirilmezse Rum-Yunan ikilisi kaybeder' dedi.

Ecevit, dün eşi Rahşan Ecevit, Devlet Bakanları Şükrü Sina Gürel ve Hasan Gemici ile KKTC'ye geldi. Ecevit, Ercan Havalimanında yaptığı konuşmada, Denktaş'ı konfederasyon önerisinden dolayı kutladı. ‘Böyle ince bir öneri ancak Denktaş gibi deneyimli bir devlet adamı tarafından yapılabilirdi’ diyen Ecevit, konfederasyonu Rumların zorunlu hale getirdiğini vurguladı. Ecevit konuşmasında Rumların ‘zalimce’ ambargolarına rağmen KKTC'de bu yıl büyüme hızının % 7'ye ulaştığını kaydetti, Türkiye'nin desteğiyle KKTC'nin sonsuza kadar yaşayacağını belirtti.

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş da ‘Kıbrıslı Türklerin makus talihini değiştiren kurtarıcımız Ecevit’in hükümette yer alması Kıbrıs Türkleri için büyük bir şanstır' diyerek Ecevit'e övgüler yağdırdı. Ecevit'in ziyareti, KKTC'de büyük coşkuya neden olurken Rumlar, ziyarete ateş püskürdü. Rum Radyosu Ecevit'in 10 saatlik ziyaretini ‘İstila ve işgalin başkakanı işgal altındaki topraklara yasa dışı bir ziyaret yapıyor’ cümlesiyle duyurdu. Bu arada, KKTC Posta Dairesi, Ecevit'in ziyareti anısına özel pul serisi çıkarırken, Lefkoşa'da belediye hoparlörlerinden gün boyu ‘Karaoğlan Adamıza Gelmiştir’ anonsları yapıldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!