Komşu'daki seçimlerde sandık çıkış anketleri açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Komşudaki seçimlerde sandık çıkış anketleri açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2015 19:16

Son sekiz ayda üç kez sandık kurulan Yunanistan'da oy kullanma işlemi TSİ ile 19:00 itibarıyla sona erdi. Yaklaşık 9 milyon 800 bin kayıtlı seçmenin bulunduğu Komşu'da sandık çıkış anketlerine göre; radikal sol koalisyon Syriza, muhafazakâr Yeni Demokrasi Partisi'nin az farkla önünde.

Haberin Devamı

Yunanistan'ın önde gelen beş televizyon kanalının sandık çıkış anketlerine göre; Aleksis Çipras liderliğindeki Syriza, yüzde 30-34, muhafazakâr Vangelis Meimarakis'in yönetimindeki Yeni Demokrasi Partisi ise 28.5-32.5 arasında görünüyor.

Üçüncü sırayı ise aşırı sağcı Altın Şafak Partisi'nin alması bekleniyor. Altın Şafak, yüzde 6.5-8.0 ile yüzde 5.5-7.0 arasında kalması öngörülen sosyalist Pasok'un önünde...

Selanik'teki Makedonya Üniversitesi tarafından yapılan ikinci anket de Syriza'yı önde gösteriyor. Buna göre ise Syriza yüzde 31-35, Yeni Demokrasi Partisi ise 29-33 arasında...

Komşudaki seçimlerde sandık çıkış anketleri açıklandı

Görevliler, TSİ ile 19:00'da sandıklar kapandıktan sonra oy sayım işlemine geçti.

SYRIZA'DAN AYRILANLAR HÜSRAN YAŞIYOR


Çipras'ın 3'üncü Kurtarma Paketi'ne 'Evet' demesiyle Syriza'dan ayrılan eski Enerji Bakanı Panayotis Lafazanis liderliğinde kurulan Halk Birliği (Laaiki Enotita) ise yüzde 2.5-3.5 arasında görülüyor.

Yunanistan Komünist Partisi'nin yüzde 5.5-7 arasında oy almasının öngörüldüğü sandık çıkış anketlerinde, Avrupa yanlısı merkez To Potami'nin (Nehir) ise yüzde 4 ila 4.5, Bağımsız Yunanlılar Partisi'nin (ANEL) yüzde 3 ila 4, Merkez Birliği'nin ise yüzde 3.2 ila 4.2 arasında oy alması bekleniyor.

Yeni Demokrasi Partisi'nden yapılan ilk açıklamada, sandık çıkış anketlerinin resmi sonuç olmadığı ifade edildi.

İstifa eden Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis’in yerine gelen Öklid Çakalatos ise, televizyonda yaptığı açıklamada, sandık çıkış anketlerinin gerçeği yansıttığını söyledi.

Komşudaki seçimlerde sandık çıkış anketleri açıklandı

"Başka Avrupa" pankartı taşıyan Syriza destekçileri, partinin seçim merkezinde, sandık çıkış anketlerinde görünen sonucun sevincini yaşıyor.

Komşudaki seçimlerde sandık çıkış anketleri açıklandı

Vangelis Meimarakis önderliğindeki Yeni Demokrasi Partisi destekçileri, sandık çıkış anketlerini izliyor.

Anketörler, seçime katılım oranının modern Yunanistan tarihindeki en düşük noktada olacağını öngörüyor. Dimitris Mavros, Yunan televizyonu Star TV'ye yaptığı açıklamada, "Sandığa gitmeyenlerin oranı, Ocak ayındaki seçimden fazla olacak izlenimi edindim ve kuvvetle muhtemeldir ki tüm ulusal seçimlerdeki en yüksek oran olacak" dedi.

Haberin Devamı

Komşudaki seçimlerde sandık çıkış anketleri açıklandı
YUNANİSTAN SANDIK BAŞINDA

Guardian'in data editörü Alberto Nardelli, sandık çıkış anketleri konusunda bir uyarıda bulundu. Nardelli, başa baş gitmesi beklenen seçimlerde, küçük bir yanılma payının bile sonucu değiştirebileceğini söyledi.

MANZARA KOALİSYON HÜKÜMETİ

Sandık çıkış anketlerinde büyük bir sürpriz görülmüyor... 19 partinin katıldığı genel seçimlerde yarışın, Ağustos ayında Başbakanlık'tan istifa eden solcu Aleksis Çipras'ın (41) liderliğindeki Syriza ile muhafakâr Vangelis Meimarakis'in (61) yönetimindeki Yeni Demokrasi Partisi (ND) arasında geçmesi bekleniyordu.

Yunanistan'da tek başına iktidar için bir partinin oyların yüzde 40'dan fazlasını alması gerekiyor. Kamuoyu yoklamaları, hiçbir partinin Parlamento çoğunluğunu kazanamayacağını gösteriyordu. Sandık çıkış anketlerine göre de bu seçimden de koalisyon hükümeti çıkması bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME!