Komşu Gürcistan’a vizesiz AB yolu

Güncelleme Tarihi:

Komşu Gürcistan’a vizesiz AB yolu
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 11:45

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında Suriyeli mülteci göçünü önlemek için yürütülen görüşmelerde en önemli başlıklardan birisi olan “Türk vatandaşlarına Schengen vizesi muafiyeti” AB içinde yoğun tartışmalara neden olurken; Avrupa Komisyonu, Türkiye’nin kuzeydoğu komşusu Gürcistan’ın vatandaşlarına Schengen vizesi muafiyeti getirilmesini önerdi.

Haberin Devamı

AB Komisyonu’nun Göç, İçişleri ve Vatandaşlık’tan sorumlu Yüksek Komiseri Dimitris Avramopulos, Gürcistan’ın Schengen vizesi muafiyeti için yapılan çalışmalarda gereken şartları yerine getirdiğini ve bu ülke vatandaşlarının vizeden muaf tutulmasını önerdiklerini söyledi.

Yunan komiser, vize muafiyetinin AB ülkeleri ile Gürcistan vatandaşları, özellikle de iş insanları arasında ilişki ve işbirliğini artıracağını, ortak sosyal ve kültürel faaliyetleri olumlu yönde etkileyeceğini bildirdi.

AB Komisyonu önerisinin Avrupa Parlamentosu ve AB Konseyi’nin onaylamasından sonra biyometrik pasaporta sahip Gürcistan vatandaşları Schengen bölgesine dahil AB üyesi ülkelere vizesiz seyahat edebilecekler.

İngiltere ve İrlanda, Schengen’e dahil olmadıklarından Gürcistan vatandaşları her iki ülke için vize almaya devam edecekler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!