Komando silahlı öğrenciyi vurdu

Güncelleme Tarihi:

Komando silahlı öğrenciyi vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2006 00:00

ABD’de yine okulda silah paniği yaşandı. Okula havalı tabanca ile gelen 15 yaşındaki bir öğrenci polise silah çekince bir komando tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Florida Eyaleti’nin Longwood Kenti’nde sekizinci sınıf öğrencisi Christopher David Penley, önceki gün okula havalı tabanca getirdi.

Silahı gören bir öğrenci başka bir arkadaşını Penley’i ihbar etmeye teşvik etti. Penley bu arada bir öğrenciyi bir bölmeye gizlenmeye zorladıktan sonra ışıkları kapatarak, sınıftan kaçtı.

Silahı bırakmadı

Penley, Milwee Ortaokulu koridorlarında gergin anların yaşanmasına neden oldu. İhbar üzerine gelen polis okulu kuşatarak Penley’i tuvalette köşeye sıkıştırmayı başardı. Okul hızla tahliye edilirken, görevliler Penley’i silahını bırakıp teslim olmaya ikna etmeye çalıştılar.

İntihar edecekti

Penley, tabancasını görevliye yöneltince, bir Swat komandosu çocuğa ateş açtı. Şerif Don Eslinger, "İntihara eğilimli bir hali vardı. İntihar edeceğini ya da öleceğini söylüyordu. Bir ara silahı boynuna dayadı" dedi. Hastaneye kaldırılan Penley’in durumunun ciddi olduğu ve yaşam ünitesine bağlı yaşadığı belirtildi.

Anne babaların korkulu bekleyişi

8’inci sınıfta okuyan öğrencinin silahlı eylemi anne-babalara korkulu anlar yaşattı. 12 yaşındaki oğlu Daniel’e sarılan Susan O’Rourke, oğlunun ikizinin çıkmasını bekliyordu. 15 yaşındaki öğrencinin elindeki havalı tabancanın, uzaktan atış yapıldığında deriyi delme özelliği yok, ancak yakından etkili oluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!