Kolombiya'da yolcu uçağı kaçırıldı

Güncelleme Tarihi:

Kolombiyada yolcu uçağı kaçırıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2005 21:46

Kolombiya'da, 20 yolcu ile 5 kişilik mürettebatın bulunduğu küçük bir yolcu uçağı kaçırılarak Bogota'da askeri bir havaalanına indirildi.

Kolombiya Hava Kuvvetleri Komutanı General Edgar Alfonso Lesmez, basına yaptığı açıklamada, silahlı 2 kişi tarafından kaçırılan uçağın Bogota'da askeri bir havaalanına indirildiğini söyledi.

Özel havayolu şirketi Aires'e ait olan uçağın Caqueta eyaletindeki Florencia şehrinden Bogota'ya gitmekte olduğu ve silahlı 2 kişinin, uçağın kontrolünü ele geçirdiği kaydedildi.

KADIN VE ÇOCUKLARA İZİN

Haberin Devamı

Bogota'daki askeri havaalanında bulunan uçaktaki rehinelerden, telefonla irtibat kurulan Renialdo Duque, korsanların 6 kadın ve çocuğun dışarı çıkmasına izin verdiğini söyledi.

Uçakta rehin tutulanlar arasında, bir parlamenterin yanı sıra Kongre üyesi Luis Antonio Serrano'nun bulunduğu belirtilirken, devlet televizyonu, korsanların uçağa; bir rahip, savcılıktan bir yetkili ve bir insan hakları örgütü temsilcisini istediklerini duyurdu.

KORSANLAR UÇAĞA TEKERLEKLİ SANDELYE İLE BİNDİ

Eylemi gerçekleştirden korsanların tekerlekli sandalyeye mahkum bir baba ve oğlu olduğu bildirildi.

Kolombiya Sivil Havacılık Kurumu sözcüsü Martin Gonzalez, hava korsanlarının 42 yaşındaki Luis Ramirez ve 22 yaşındaki oğlu Linsen Ramirez olduğunu söyledi.

Uçakta bulunan yolculardan Reinaldo Duque, cep telefonuyla RCN radyosuna yaptığı açıklamada, uçak yere indikten bir saat sonra bir rahibin hava korsanlarıyla konuşmak için uçağa bindiğini söyledi. Duque, “Bize patlayıcıları olduğunu ima ettiler. Rahip uçağın önünde hava korsanlarıyla konuşurken, yolcular uçağın arkasında toplandılar” dedi.

Haberin Devamı

Duque, yaşlı hava korsanının uçağa tekerlekli sandalyeyle bindiğini söyledi.

Yolculardan biri de baba hava korsanının tekerlekli sandalyesinin altında bir bomba bulunduğunu söylediğini, ancak onu göstermediğini kaydetti.

Kolombiya polisi operasyonlar müdürü General Alberto Ruiz, hava korsanlarının ülkedeki yasa dışı silahlı gruplara üye olmadığının sanıldığını, onların sıradan vatandaş gibi gözüktüğünü belirtti.

Hava trafik kontrol kulesiyle temas için uçağın radyosunu kullanan hava korsanlarının bir rahip, savcılıktan bir yetkili ve bir insan hakları örgütü temsilcisiyle görüşmek dışında bir talepleri olmadığı belirtildi.

Şubat 2002'de solcu Kolombiya Silahlı Devrimci Güçler (FARC) üyesi hava korsanları özel havayolu şirketi Aires uçağını kaçırarak kırsal kesimde bir karayoluna inmeye zorlamış, hava korsanları Kolombiya Senatosu barış komisyonu başkanı senatör Jorge Gechen Turbay'ı kaçırmış, yolcular ve mürettebat serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı

FARC üyelerinin bu eylemi hükümet ve FARC arasındaki barış görüşmelerinin kesilmesine sebep olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!