Kolombiya'da "tutuklu parkı"

Güncelleme Tarihi:

Kolombiyada tutuklu parkı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 20:40

Kolombiya'da 40 tutuklu yer yokluğu nedeniyle parkta gözetim altında tutuluyor.

Haberin Devamı

Başkent Bogota'nın batısında La Granja semtinde gözaltı merkezinde boş yer kalmaması üzerine yetkililer çareyi, 40 kadar tutukluyu parkta birbirlerine, bir çite ve hatta kaydırağa kelepçeleyerek zapt etmekte buldu.

Hırsızlıktan uyuşturucu kaçakçılığına kadar çeşitli suçlardan gözaltına alınanlar, gece gündüz parktaki derme çatma kampta tutuluyor, altı polis memurundan oluşan bir ekip sekiz saatlik nöbetlerle tutukluların başında duruyor. Uygulamanın, iki ayı aşkındır sürdürüldüğü belirtilirken, insan hakları örgütleri, durumu "insanlık dışı" olarak nitelendiriyor, semt sakini ebeveynler de çocuklarını artık parka götürememekten şikayet ediyor.

Kolombiyada tutuklu parkı


La Granja'da yaşayan mühendis Jaime Rojas, "Çocuklar ve 9 yaşındaki kızım parka giderek bu manzarayı görmemeli. Onların güvenliğinden endişe ediyoruz" dedi. İki uyuşturucu kaçakçısı zanlının avukatı olan Hernando Bocanegra Molina da "Burada her türlü suçu işleyen sabıkalılar var" diyerek uygulamayı "küçük düşürücü" sözleriyle değerlendirdi. Başsavcılık bürosu, sorunun, Bogota'da zanlılarla etkili biçimde ilgilenmek amacıyla savcılar tarafından kurulan Acil Müdahale Birimleri'nin altısının da çok kalabalık olmasından kaynaklandığını açıkladı.

La Granja'daki gözaltı merkezinin 70 kişilik kapasiteye sahip olduğu ancak bir gün içinde merkezde tutuklu sayısının 100'ün altına düşmediği kaydediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!