Kolombiya'da barışa suikast

Güncelleme Tarihi:

Kolombiyada barışa suikast
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kolombiya'da yıllardır süregelen iç savaşı sona erdirmek için çaba sarfeden Kolombiya Barış Kongresi Komisyonu Başkanı Diego Turbay öldürüldü. Ülkeyi sarsan cinayet Kolombiya Devrimci Güçleri grubunun (FARC) kontorlünde bulunan bölgenin hemen dışında gerçekleştiği bildirildi.

Olayın Turbay'ın gazeteciler ile birlikte çıktığı gezinin dönüşünde gerçekleştiği açıklandı. Saldırıya tanık olan bir gazetecinin ifadesine göre olay silahlı birisinin Turbay'ın arabasının gelişini yatarak beklediği yerden ateş etmesiyle başladı.

Turbay ile birlikte annesi dahil 5 kişinin daha ellerinin arkadan bağlanarak kafalarına kurşun sıkılması sonucu öldürüldüğü bildirildi. Kolobiya yetkili makamları cinayeti FARC gerillalarının işlediğini belirterek olayı şiddetle kınadı.

Haberin Devamı

Turbay'ın kardeşi Rodrigo Turbay'da FARC gerillaların ellerinde rehine olarak tutulurken aynı bölgede öldürülmüştü. Meclis Başkanı Mario Uribe suikast ile ilgili olarak "Kolombiya'da barış istiyen biri daha kurban edildi" diye konuştu.

Diago Turbay muhalefet partisi olan Liberal partisi üyesi idi. Turbay 37 yıldır sürmekte olan içsavaşın bitmesi için dialog kurma çabalarını destekleyenler için sembol haline gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!