Kohl'e uygun yatak aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Kohle uygun yatak aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Almanya 'da iri cüssesi dolayısıyla ‘‘Kara Dev’’ olarak tanımlanan ve gittiği ülkelerdeki otellerde cüssesine uygun standart dışı yatak bulunmayışı yüzünden kriz yaratan Başbakan Helmut Kohl'ün, haziran ayında Cardiff'te yapılacak AB zirvesinde rahat etmesi için şimdiden önlem alındığı ortaya çıktı. İngiliz basınında yer alan haberlere göre, geçtiğimiz günlerde Alman Büyükelçiliğinden bazı görevliler Cardiff kentini dolaşıp Kohl'ün kalabileceği otellerde yatak boylarını incelediler.

Gazetelerde yer alan haberler, Londra'daki Alman Büyükelçiliği tarafından doğrulandı. Bu arada gazetelerde yer alan bazı haberlerde, otelleri gezen Alman görevlilerin yatakların üzerine çıkıp zıplayarak yatağın Kohl'ün iri cüssesine dayanıp dayanamayacağını kontrol ettikleri öne sürüldü. Fakat haberlerin bu yönü hakkında büyükelçilik açıklama yapmaktan kaçındı.

1.93 boyunda olmasına karşılık kilosu devlet sırrı gibi gizlenen Kohl'un 130 ila 170 kilo ağırlığında olduğu sanılıyor. Daily Telegraph Gazetesinde yer alan haberde de, büyükelçilik sözcüsünün ‘‘Şansöyle Kohl oldukça iri cüsseli. İki metre uzunluğundaki yatak rahat olmuyor. Ancak oteller bu gibi taleplerle her zaman karşılaştıkları için biz de uygun bir şey bulduk’’ demekle yetindiği bildirildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!